ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ

ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΗ Σ΄ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΖΕΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ... κάνε μια παύση στην ανία σου...

Πέμπτη, Ιανουαρίου 31, 2008

Εν αρχη...

Αναρτήθηκε από ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ


Η ομαδα ''ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ'' είναι μια ομάδα νέων ανθρώπων που δημιουργήθηκε με σκοπό την μελέτη την έρευνα και την εξερεύνηση σημείων και περιοχών της Ελλάδoς που παρουσιάζουν σημάδια-ίχνη μυστήριου, και στα οποία σημεία οι μύθοι που τ ακολουθούν τα κάνουν να μοιάζουν με ''κάστρα ανεξερεύνητα'' ''κάστρα άβατα'' εμείς πάμε παντού...Μέσα από αυτό τον χώρο θα εκφράζουμε τις απόψεις μας και θα οργανώνουμε τις απστολες μας. Επίσης όσες αναφορές έχουν να κάνουν με τοποθεσίες δεν θα δίνονται λεπτομέρειες(μόνο σε κατ ιδίαν συναντήσεις) για τον λόγο και μόνο που κάποιοι ''έξυπνοι'' και ''ελαφρόμυαλοι'' θα θελήσουν ''κάτι άλλο'' πέρα από την έρευνα. Η ομάδα μας είναι καθαρά μια ομάδα έρευνας. Υ.Γ.Εδω μέσα θα βρείτε μερικές από τις έρευνες μας Υ.Γ.2 Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να επικοινωνήσει μέσω email στο alex_talws@hotmail.com ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΥΣΑΝΙΑ Έλληνας περιηγητής και γεωγράφος (2ος αι. μ.Χ.). Γεννήθηκε στη Μαγνησία. Περιόδευσε στην Ελλάδα, Μ. Ασία, Συρία, Λιβύη και Ιταλία και περιέγραψε με θαυμαστή ευσυνειδησία και με κάθε λεπτομέρεια αυτές τις Χώρες. Απ' τα έργα του Παυσανία του περιηγητή, για την αρχαιολογία έχει ανυπολόγιστη αξία το "Ελλάδος Περιήγησις", γιατί περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια τους μεγάλους αρχαιολογικούς χώρους της Ολυμπίας, των Δελφών και άλλους. Χωρίζεται στα εξής βιβλία: "Αττικά", "Κορινθιακά", "Λακωνικά", "Μεσσηνιακά", "Ηλιακά Α΄", "Ηλιακά Β΄", "Αχαϊκά", "Αρκαδικά", Βοιωτικά" και "Φωκικά". Με οδηγό τα γραφόμενα του Παυσανία, έκαναν ανασκαφές με μεγάλη επιτυχία και βρήκαν πραγματικά όλα όσα είχε περιγράψει, διαπιστώνοντας την ευσυνειδησία και την παρατηρητικότητα του διάσημου περιηγητή. 

3 ΧΡΟΝΟΠΛΗΚΤΟΙ:

Ανώνυμος είπε...

oraia selida xrone, alla i mousikoula pata me ekneurizei kurios giati den ksero apo pou na tin kleiso kai epeidi mpainei kai mou xalaei tin diki mou!!!
kane kati grigoraaaaaa!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο παιδιά πολύ ωραία σελίδα.
Σας εύχομαι καλή συνέχεια....

Erevos είπε...

Mpravo pedia diavasa arketa arthra sas kai exo na po mono Sigxaritiria
na ste kala!
Perimeno thn epomenh eksormish sas pedes!

Blog Widget by LinkWithin

Τα πάντα ρει...

Βαδίζοντας σε διάφορες περιοχές διαπιστώνεις πως ότι βλέπεις είναι μοναδικό ! Από τη μια στιγμή στην άλλη αυτή η εικόνα έχει περάσει στο παρελθόν ,τίποτα δεν παραμένει ίδιο , για χίλιους λόγους όταν θα ξαναπεράσεις από το ίδιο μέρος τίποτα πλέον δεν θα είναι ίδιο και ο λόγος...ο άνθρωπος... αυτός, καταστρέφει τα πάντα...