ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ

ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΗ Σ΄ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΖΕΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ... κάνε μια παύση στην ανία σου...

Παρασκευή, Ιουνίου 27, 2008

Εμφάνιση προϊστορικού καρχαρία

Αναρτήθηκε από ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ



Βίντεο που δείχνει ένα σπάνιο είδος καρχαρία εν ζωή έχει προκαλέσει περισυλλογή στην επιστημονική κοινότητα από τότε που δόθηκε στη δημοσιότητα.
Πρόκειται για ένα περίεργο είδος που πιάστηκε στα δίχτυα ψαρά στην Ιαπωνία και που μοιάζει σε πολλά σημεία με τον καρχαρία που όλοι γνωρίζουμε. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι το σπάνιο πλάσμα έζησε πριν από εκατομμύρια χρόνια.
Αυτό το σπάνιο είδος καρχαρία πιθανολογείται ότι είναι ο πρόγονος του σημερινού καρχαρία και ότι με αυτήν την μορφή κυριαρχούσε στις θάλασσες πριν από εκατομμύρια χρόνια.
Το κεφάλι του κήτους είναι σχεδόν ίδιο με αυτό του καρχαρία όμως στην ουρά οι διαφορές είναι μεγάλες. Το σπάνιο ζώο πιάστηκε σε δίχτυα που είχαν ριχθεί σε πολύ μεγάλο βάθος και ο ψαράς το μετέφερε ζωντανό σε θαλάσσιο πάρκο στη νότιο Ιαπωνία.
Όμως προφανώς η θερμομετρική διαφορά των υδάτων που ζούσε το προϊστορικό πλάσμα με το νερό της πισίνας στο οποίο μεταφέρθηκε ήταν μεγάλη με συνέπεια το τεράστιο ψάρι να ξεψυχήσει λίγες ώρες αργότερα. Οι επιστήμονες αποκάλεσαν το απίστευτο εύρημα, ζωντανό απολίθωμα.
Πηγή: Δημιουργία: ΑΝΤ1 24/1/2007 2:04 μμ Τελευταία ενημέρωση:10/1/2008 11:32 μμ

0 ΧΡΟΝΟΠΛΗΚΤΟΙ:

Blog Widget by LinkWithin

Τα πάντα ρει...

Βαδίζοντας σε διάφορες περιοχές διαπιστώνεις πως ότι βλέπεις είναι μοναδικό ! Από τη μια στιγμή στην άλλη αυτή η εικόνα έχει περάσει στο παρελθόν ,τίποτα δεν παραμένει ίδιο , για χίλιους λόγους όταν θα ξαναπεράσεις από το ίδιο μέρος τίποτα πλέον δεν θα είναι ίδιο και ο λόγος...ο άνθρωπος... αυτός, καταστρέφει τα πάντα...