ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ

ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΗ Σ΄ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΖΕΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ... κάνε μια παύση στην ανία σου...

Παρασκευή, Ιουλίου 25, 2008

Γιγάντια πλάσματα βρέθηκαν στα νερά της Ανταρκτικής

Αναρτήθηκε από ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ


Οι αστερίες του γένους Macroptychaster είναι πραγματικά γιγαντόσωμοι


Ουέλινγκτον, Νέα Ζηλανδία
Η λεπτομερέστερη μέχρι σήμερα απογραφή της ζωής στα παγωμένα νερά της Θάλασσας του Ρος, έξω από την Ανταρκτική, εντυπωσίασε τους ερευνητές με το μέγεθος ορισμένων δειγμάτων, όπως μέδουσες μήκους τριάμισι μέτρων και αστερίες διαμέτρου 60 εκατοστών.

Η αποστολή, που κάλυψε απόσταση 2.000 μιλίων και διήρκεσε 50 ημέρες, εντάσσεται στο πλαίσιο του Διεθνούς Έτους Πόλων, στο οποίο συμμετέχουν με ερευνητικά προγράμματα 23 χώρες.

Ανάμεσα στα 30.000 δείγματα ζωντανών οργανισμών που συγκεντρώθηκαν έχουν ήδη εντοπιστεί οκτώ άγνωστα ως σήμερα μαλάκια και πιθανώς θα ακολουθήσουν δεκάδες ακόμα νέα είδη.

Πολλά από τα ζώα που συλλέχθηκαν είναι ασυνήθιστα μεγάλα। Ο γιγαντισμός στα νερά της Ανταρκτικής ίσως οφείλεται στις υψηλές συγκεντρώσεις οξυγόνου, στην απουσία θηρευτών, ακόμα και στην μακροβιότητα των εν λόγω ειδών, σχολίασε ο Ντον Ρόμπερτσον, ερευνητής του Εθνικού Ινστιτούτου Υδατικής και Ατμοσφαιρικής Έρευνας της Νέας Ζηλανδίας0 ΧΡΟΝΟΠΛΗΚΤΟΙ:

Blog Widget by LinkWithin

Τα πάντα ρει...

Βαδίζοντας σε διάφορες περιοχές διαπιστώνεις πως ότι βλέπεις είναι μοναδικό ! Από τη μια στιγμή στην άλλη αυτή η εικόνα έχει περάσει στο παρελθόν ,τίποτα δεν παραμένει ίδιο , για χίλιους λόγους όταν θα ξαναπεράσεις από το ίδιο μέρος τίποτα πλέον δεν θα είναι ίδιο και ο λόγος...ο άνθρωπος... αυτός, καταστρέφει τα πάντα...