ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ

ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΗ Σ΄ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΖΕΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ... κάνε μια παύση στην ανία σου...

Παρασκευή, Ιουλίου 25, 2008

Σχεδιάζονται τα καταφύγια του μέλλοντος

Αναρτήθηκε από ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ





Το σχήμα τους φέρνει στη μνήμη λουλούδι. Είναι όμως η λύση στη συνεχόμενη άνοδο της επιφάνειας της θάλασσας, καθώς θα είναι τα καταφύγια του μέλλοντος για τους κατοίκους πόλεων που έχουν καταστραφεί από τις πλημμύρες.

Πρόκειται για ένα σχέδιο που αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή τα επόμενα χρόνια. Οι πόλεις αυτές θα μπορούν να φιλοξενήσουν 50.000 ανθρώπους και θα έχουν δικές τους ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως η ηλιακή, η αιολική και η ενέργεια των κυμάτων.

Μέσα σε αυτές θα κατασκευαστούν τεχνητά βουνά, λίμνες και τρία διαφορετικά λιμάνια για τις απαραίτητες μετακινήσεις των κατοίκων τους.




Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι επιστήμονες μεγαλουπόλεις όπως το Λονδίνο, η Νέα Υόρκη και το Τόκιο κινδυνεύουν να εξαφανιστούν στο μέλλον από την συνεχή άνοδο της στάθμης της θάλασσας, που αναμένεται να φτάσει ακόμη και τα 88 εκατοστά μέχρι το 2100.

"Στόχος είναι η δημιουργία μίας αρμονικής συνύπαρξης φύσης και ανθρώπου", τονίζει ο αρχιτέκτονας του σχεδίου που προέρχεται από το Βέλγιο.

Δεν έχει δοθεί ακόμη κάποια εκτίμηση για το κόστος κατασκευής των πόλεων, μέσα στις οποίες δεν θα υπάρχουν αυτοκίνητα και δρόμοι, αλλά μόνο βλάστηση.

http://www.zougla.gr/news.php?id=4053

0 ΧΡΟΝΟΠΛΗΚΤΟΙ:

Blog Widget by LinkWithin

Τα πάντα ρει...

Βαδίζοντας σε διάφορες περιοχές διαπιστώνεις πως ότι βλέπεις είναι μοναδικό ! Από τη μια στιγμή στην άλλη αυτή η εικόνα έχει περάσει στο παρελθόν ,τίποτα δεν παραμένει ίδιο , για χίλιους λόγους όταν θα ξαναπεράσεις από το ίδιο μέρος τίποτα πλέον δεν θα είναι ίδιο και ο λόγος...ο άνθρωπος... αυτός, καταστρέφει τα πάντα...