ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ

ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΗ Σ΄ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΖΕΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ... κάνε μια παύση στην ανία σου...

Τρίτη, Μαρτίου 03, 2009

ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΜΥΡΣΙΝΗΣ

Αναρτήθηκε από ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΧΡΟΝΟΣ-GHOSTIS και ο φιλος της ομαδας μας cloud zero Βασιλης Το σπίτι της Μυρσίνης θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα ''περίεργο σπίτι'' .Από τους υπολογισμούς μου πιστεύω ότι πρέπει να είναι περίπου 20 χρόνια που έχει εγκαταλειφθεί. Τους λόγους δεν τους μάθαμε αλλά οι ενδείξεις του σπιτιού δείχνουν απότομη παύση ζωής.(05-03-09)Εδω να προσθεσω ενα λινκ απο εναν φιλο της ομαδας που μας εκανε την τιμη να γραψει καποιες σκεψεις του για αυτη μας την αναρτηση.Και τον οποιο ευχαριστουμε παρα πολυ....

http://ergdhmerg.blogspot.com/2009/03/blog-post_04.html Γιατί αν σκεφτούμε λογικά ένα τέτοιο σπίτι στην καρδιά της Κηφισιάς δεν εγκαταλείπεται κατ αυτόν τον τρόπο.... Δυο πράγματα όμως μας έκαναν τρομερή εντύπωση. Το ένα ήταν ότι όλο το σπίτι και μιλάμε για μονοκατοικία περίπου 300 τετραγωνικών ήταν γεμάτη από ταπετσαρίες. Σε όλα τα δωμάτια ακόμα και το υπόγειο είχε. Και όχι ίδιες αλλά διαφορετικές και ανάγλυφες. Στα χρόνια του θα ήτανε αριστούργημα. Το δεύτερο ήτανε ότι στον τρίτο όροφο οι εσωτερικές πόρτες είχανε στην μια τους πλευρά καθρέπτη! Όλη η πόρτα ήτανε καθρέπτης που αν την έκλεινες δεν καταλάβαινες ότι είναι πόρτα! Σ αυτόν τον όροφο μάλιστα βρήκαμε και το ροζ δωμάτιο. Ένδειξη ότι κάποιο μικρό κοριτσάκι υπήρχε κάποτε. Προσωπικά για μένα ήτανε μια τραγική εικόνα να βλέπω το δωμάτιο ενός παιδιού ρημαγμένο και να στέκει κρεμασμένο στην ντουλάπα του ένα μικρό κίτρινο φορεματάκι.... Όλες αυτές οι εικόνες μας έκαναν να πιστέψουμε ότι το σπίτι αυτό δέχτηκε ένα βαρύ πλήγμα από την μοίρα.... Όσο αφορά το θέμα της ονομασίας που δώσαμε, ας πούμε ότι είναι το μικρό μας μυστικό…. Απλά σας υποσχόμαστε ότι θα ψάξουμε να μάθουμε την ιστορία του σπιτιού…. κειμενο ΧΡΟΝΟΣ

14 ΧΡΟΝΟΠΛΗΚΤΟΙ:

εργδημεργ είπε...

Μμμμ... Πολυ ενδιαφέρον άρθρο, και μέσα στα δικα μου "τόπ τέν" ενδιαφέροντα στον χώρο του Παράξενου.

Μάλλον πρόκειται για τροχαίο, όπου δεν έμεινε κανένα επιζων μέλος της οικογένειας, εκτος απο μια μισο-κατάκοιτη γιαγια στο σπίτι (βλέπε αλουμινένια περπατούρα), που μετα απο λίγο πέθανε κι αυτη (φυσιολογικα).
Και οι κληρονόμοι είναι και μακρυνοι και πολλοι, ώστε να μην προχωράνε σε αποδοχη κληρονομίας και τακτοποίηση του σπιτιου με τον ένα ή άλλο τρόπο - άσε που μέχρι τώρα οι κληρονομιες φορολογούνταν, και ποιος πληρώνει για 300 m2 στην Κηφισίας! (Φέτος λένε να καταργήσουν τον φόρο κληρονομιας, δεν ξέρω αν ψηφίστηκε το νομοσχέδιο.)

Τέλος, όποιος πρόλαβε, επιδόθηκε σε πλιάτσικο... (Βλέπε πόρτες που λείπουν στην έξοδο προς την ταράτσα.) Τα γνωστα τα νεοελληνικα! (Συν το ότι το σπίτι κατάντησε περιστασιακη κατοικία ναρκομανων και λοιπων περιθωριακων.)

Το σημαντικότερο, όμως, είναι πως σήμερα θα γράψω ένα αρθράκι πολυ σχετικο στο δικο μου μπλόγκι, που ελπίζω να σας ενδιαφέρει. Θα είναι έτοιμο το πολυ σε κανα δίωρο απο τώρα.

Wanderer είπε...

Πολύ ενδιαφέρουσα η παρουσίαση σας Χρόνε!
Εξαιρετικές οι φωτογραφίες!
(Ειδικά η 3η με ανατρίχιασε!)
Μπορείτε να μου πείτε που ακριβώς στην Κηφισίας είναι αυτό το σπίτι?
Περνάω καθημερινά από Κηφισίας αλλά δεν θυμάμαι να το έχω δει...

ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ είπε...

Φίλε εργδημεργ και εγώ κάτι τέτοιο θεώρησα πως έχει γίνει....

Αγαπητή Οφηλία.... και φίλη....Το σπίτι είναι στην Κηφισιά....Και όχι στην Κηφισίας! Για περαιτέρω λεπτομέρειες το email μου καθώς και το τηλέφωνο μου το έχεις....

εργδημεργ είπε...

Η πιθανη χρονολογία εγκατάλειψης μάλλον πρέπει να είναι μέσα στη διετία 1985-87.

Η φωτογραφία της ντουλάπας με το φορεματάκι δείχνει αρχες δεκαετίας 1980. Επειδη ακόμη τότε φτιάχναν λευκα λουστραρισμένα ντουλαπόφυλλα με κλειδαριες, κι επειδη τότε περίπου άρχισαν να εμφανίζονται τα διακοσμητικα στοιχεία με γυψοσανίδες.

Επίσης, η αλουμινένια περπατούρα και το πουφ δείχνουν επίσης δεκαετία του 1980.

ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ είπε...

Και γω κάπου εκεί το υπολόγιζα να έχει εγκαταλειφθεί φίλε μου....

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Δε ξερω το πως το γιατι και το διοτι, ενα τετοιο σπίτι ομως δεν το εγκαταλείπουν ετσι

Ανώνυμος είπε...

Πολύ-πολύ συγκινητικό...Βρήκατε κανένα επιπλέον στοιχείο για τους κατοίκους του σπίτιού; Γιατί δεν αναφέρετε τις ακριβείς Διευθύνσεις των σπιτιών; Περιορίζεστε από κάτι; Τέλος, υπάρχουν πάρα πολύ ενδιαφέροντα εγκαταλελειμένα στην οδό Δηλιγιάννη, Γεωργαντά (κάποια τα έχετε επισκεφθεί) και Ξενίας στην Κηφισιά. Επισκεφθείτε τα και χαρίστε μας την απόλαυση να τα "γνωρίσουμε" λίγο καλύτερα!

ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ είπε...

Ο λόγος είναι οτι επειδή διαβάζουν και παιδιά το ιστολογιο μας δεν πρέπει να τους δίνουμε τροφή για εξερεύνηση διότι ολα αυτά τα εγκαταλελειμμένα εγκυμονούν κινδύνους.
Οσο για τις πληροφορίες προσπαθούμε κάθε φορά να βρίσκουμε οσο το δυνατόν πιο πολλές.
Να είσαι καλά

Ανώνυμος είπε...

Τελικά δε μας είπατε: Το όνομα "Μυρσίνη" από πού προέκυψε;

Ανώνυμος είπε...

Από την οδό όπου βρίσκεται το σπίτι.

Ανώνυμος είπε...

Στην ίδια περιοχή του Κεφαλαρίου, όχι κάτω από την πλατεία, αλλά από την πάνω μεριά, στην οδό Τρικούπη, στο ρεύμα προς Ν. Ερυθραία (περίπου απέναντι από την εταιρεία προσκόπων), υπάρχει ένα σπίτι με πυργοειδή- μεσαιωνική αρχιτεκτονική, εγκαταλελειμένο και επιβλητικό...ξεχωρίζει εύκολα. Στα διπλανά οικόπεδα υπάρχουν νεόκτικτες βίλες, αλλά και ένα ανακαινισμένο τεράστιο παλιό αρχοντικό, που χρησιμοποιείται ως παιδικός σταθμός. Το εν λόγω σπίτι, όμως, παραμένει "ανέπαφο", στα αζήτητα...Εξερευνήστε το! Αν έχετε καταλάβει για ποιο σπίτι πρόκειται και το έχετε ήδη εξερευνήσει, σε ποιο σημείο του blog σας μπορούμε να το δούμε;

ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ είπε...

Ναι το γνωρίζουμε και έχουμε παει και σ αυτό...Εν καιρό θα δεις και φωτο απο το σπίτι αυτό.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που λέτε είναι το παλιό ξενοδοχείο mon reve;

Ανώνυμος είπε...

ΚΟΥΚΛΟΣΠΙΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ! ΜΑΘΑΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ; ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ; ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΣΠΙΤΙΑ; (ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΤΙΣ ΔΟΥΜΕ ΣΥΝΤΟΜΑ)

Blog Widget by LinkWithin

Τα πάντα ρει...

Βαδίζοντας σε διάφορες περιοχές διαπιστώνεις πως ότι βλέπεις είναι μοναδικό ! Από τη μια στιγμή στην άλλη αυτή η εικόνα έχει περάσει στο παρελθόν ,τίποτα δεν παραμένει ίδιο , για χίλιους λόγους όταν θα ξαναπεράσεις από το ίδιο μέρος τίποτα πλέον δεν θα είναι ίδιο και ο λόγος...ο άνθρωπος... αυτός, καταστρέφει τα πάντα...