ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ

ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΗ Σ΄ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΖΕΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ... κάνε μια παύση στην ανία σου...

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 16, 2010

Σπάνιο ρωμαϊκό κράνος αποκαλύφθηκε με ανιχνευτή μετάλλων

Αναρτήθηκε από ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣΤο Βήμα
Ένα σπάνιο κράνος από την περίοδο της ρωμαϊκής κυριαρχίας ήρθε στο φως στη βρετανική επαρχία Κούμπρια. Το μοναδικό αντικείμενο, που καλύπτει και το πρόσωπο με μάσκα, αποκαλύφθηκε από ιδιώτη με τη χρήση ανιχνευτή μετάλλων.
Σύμφωνα με το BBC, μόνο άλλα δύο παρόμοια κράνη έχουν βρεθεί μέχρι σήμερα στη Βρετανία, ένα το 1796 και ένα το 1905.
Το εν λόγω κράνος θα φορούσε, πιθανώς διακοσμημένο με χρωματιστές λωρίδες, ο Ρωμαίος στρατιώτης σε ένδειξη υπεροχής, στη διάρκεια ιππικών αγώνων.
Το αντικείμενο βγαίνει σε δημοπρασία από το τμήμα αρχαιοτήτων του οίκου Christie’s στις 7 Οκτωβρίου και εκτιμάται ότι θα αποφέρει 300.000 λίρες.
Ο ιδιώτης που έφερε στο φως το μοναδικό αυτό αντικείμενο θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του.
Ο οίκος Christie's χαρακτήρισε το εύρημα «εξαιρετικό δείγμα της ρωμαϊκής μεταλλουργίας στην ακμή της», ενώ γι’ αυτόν που το έφερε στο φως ανέφερε ότι ήταν «η ανακάλυψη της ζωής του».
Οι Ρωμαίοι στρατιώτες φορούσαν κράνη υποδηλώνοντας τον βαθμό τους στο στράτευμα ή την υπεροχή τους

0 ΧΡΟΝΟΠΛΗΚΤΟΙ:

Blog Widget by LinkWithin

Τα πάντα ρει...

Βαδίζοντας σε διάφορες περιοχές διαπιστώνεις πως ότι βλέπεις είναι μοναδικό ! Από τη μια στιγμή στην άλλη αυτή η εικόνα έχει περάσει στο παρελθόν ,τίποτα δεν παραμένει ίδιο , για χίλιους λόγους όταν θα ξαναπεράσεις από το ίδιο μέρος τίποτα πλέον δεν θα είναι ίδιο και ο λόγος...ο άνθρωπος... αυτός, καταστρέφει τα πάντα...