ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ

ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΗ Σ΄ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΖΕΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ... κάνε μια παύση στην ανία σου...

Τετάρτη, Μαρτίου 30, 2011

Ο ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ

Αναρτήθηκε από ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ
Φωτογραφικη επιμέλεια ΕΚΠΤΩΤΟΣ

Μερικές φορές η πόλη αυτή γεννάει μυστήρια, η μάλλον μυστηριώδεις προσωπικότητες. Ο καλλιτέχνης αυτού του έργου, άγνωστος, όμως το σίγουρο είναι ότι νοίκιασε ένα διαμέρισμα στην συγκεκριμένη πολυκατοικία και έφτιαξε  αυτό το έργο στην είσοδο της. Η παρουσία του εκεί κράτησε 2 χρόνια και μόλις τα ολοκλήρωσε εξαφανίστηκε. Αυτά μάθαμε από τους ενοίκους της, αυτά σας λέμε. Πρόκειται για ένα έργο που έγινε με γύψο και διάφορα χάλκινα κομμάτια. Παρουσιάζει σε πολλά επίπεδα την αρχαία ελληνική ιστορία αλλά και μυθολογία. Σε κάποια σημεία διακρίνουμε τον Άτλαντα που κρατάει την γη και από πάνω βρίσκεται η Αργώ. Δεσπόζουσα θέση έχει ο ήλιος της Βεργίνας και ο Μ. Αλέξανδρος.
Σίγουρα ο άνθρωπος που το έφτιαξε ήθελε να περάσει κάποιο μήνυμα Αυτό που εμείς καταλαβαίνουμε είναι οτι έτρεφε μια απεριόριστη αγάπη αλλά και σεβασμό προς την αρχαία Ελλάδα, αυτή την εποχή που όλοι εμείς οι σύγχρονοι Έλληνες θα πρέπει να τιμάμε και να  σεβόμαστε….
Το συγκεκριμένο κτήριο βρίσκεται στην οδό Απόλλωνος! στο κέντρο πίσω από την μητρόπολη και γύρω από μαγαζιά που πουλάνε εκκλησιαστικά είδη….

2 ΧΡΟΝΟΠΛΗΚΤΟΙ:

εργδημεργ είπε...

Ωραίος!... Πολυ ωραίος!

bilsot είπε...

Όμορφη και πρωτότυπη ανάρτηση!
Μικρή διόρθωση, σ' αυτό που έχει επικρατήσει.
Είναι ο ΗΛΙΟΣ της Βεργίνας.

Blog Widget by LinkWithin

Τα πάντα ρει...

Βαδίζοντας σε διάφορες περιοχές διαπιστώνεις πως ότι βλέπεις είναι μοναδικό ! Από τη μια στιγμή στην άλλη αυτή η εικόνα έχει περάσει στο παρελθόν ,τίποτα δεν παραμένει ίδιο , για χίλιους λόγους όταν θα ξαναπεράσεις από το ίδιο μέρος τίποτα πλέον δεν θα είναι ίδιο και ο λόγος...ο άνθρωπος... αυτός, καταστρέφει τα πάντα...