ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ

ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΗ Σ΄ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΖΕΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ... κάνε μια παύση στην ανία σου...

Δευτέρα, Ιουλίου 11, 2011

Βρέθηκε ταφή σκύλου 8.000 ετών στην Πορτογαλία

Αναρτήθηκε από ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ



Ένα αναπάντεχο εύρημα εντόπισαν αρχαιολόγοι από το Πανεπιστήμιο της Λισαβόνας και το Ισπανικό Πανεπιστήμιο της Καντάμπρια, κατά τη διάρκεια ανασκαφών που πραγματοποιούσαν σε τοποθεσία κοντά στην πορτογαλική πόλη Alcacer do Sal.

Πρόκειται για έναν τάφο σκύλου, ηλικίας 8.000 ετών, που θεωρείται ο αρχαιότερος στη Νότια Ευρώπη. Σύμφωνα με το Πορτογαλικό Πρακτορείο Ειδήσεων Lusa, που επικαλείται δηλώσεις της Mariana Diniz, μιας εκ των υπευθύνων του ανασκαφικού προγράμματος, η ανακάλυψη είναι πολύ σημαντική, καθώς μέχρι σήμερα δεν είχαμε ενδείξεις αρχαίου «κυνικού συμβολισμού» στα νότια της Ευρώπης, σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε στα βόρεια.

Όπως λέει η ίδια, πριν από 8.000 χρόνια, οι κοινότητες στον Νότο εξημέρωσαν τον σκύλο, ένα ζώο που έπαιξε σημαντικό οικονομικό αλλά και συμβολικό ρόλο μέσα σ’ αυτές. «Το τελετουργικό δείχνει ότι η ταφή έχει γίνει με φροντίδα, όχι όπως-όπως και ότι η σημασία της ήταν ιδιαίτερη» συμπλήρωσε, αναφερόμενη στο εύρημα. Το Εθνικό Μουσείο Αρχαιολογίας της Λισαβόνας έχει ήδη στείλει μια ειδική ομάδα, για να στερεώσει και να απομακρύνει τον τάφο, με σκοπό να συντηρηθεί και μελλοντικά να αναδειχθεί.

0 ΧΡΟΝΟΠΛΗΚΤΟΙ:

Blog Widget by LinkWithin

Τα πάντα ρει...

Βαδίζοντας σε διάφορες περιοχές διαπιστώνεις πως ότι βλέπεις είναι μοναδικό ! Από τη μια στιγμή στην άλλη αυτή η εικόνα έχει περάσει στο παρελθόν ,τίποτα δεν παραμένει ίδιο , για χίλιους λόγους όταν θα ξαναπεράσεις από το ίδιο μέρος τίποτα πλέον δεν θα είναι ίδιο και ο λόγος...ο άνθρωπος... αυτός, καταστρέφει τα πάντα...