ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ

ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΗ Σ΄ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΖΕΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ... κάνε μια παύση στην ανία σου...

Σάββατο, Αυγούστου 06, 2011

Απολίθωμα εντόμου ηλικίας 145 εκατ. ετών

Αναρτήθηκε από ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ



Γερμανοί επιστήμονες από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Στουτγάρδης ανακάλυψαν απολιθώματα εντόμων της Κάτω Κρητιδικής Περιόδου στη Νότια Αμερική ηλικίας 145,5 εκατομμυρίων ετών!

Οι ερευνητές Arnold H. Staniczek και Günter Bechly ονόμασαν τα απολιθώματα που εντόπισαν coxoplectoptera και τα αποτελέσματα των μελετών τους δημοσιεύονται στο επιστημονικό περιοδικό «Insect Systematics  Evolution», που προσπαθούν να μελετήσουν περαιτέρω την εξέλιξη των εντόμων.

Τα απολιθώματα που βρέθηκαν ανήκουν σε ένα είδος που έχει εξαφανιστεί, με χαρακτηριστικό λεπτό σώμα, πολύ κοντά πίσω φτερά και μεγάλη κοιλιά. Ζουν το πολύ τρεις ημέρες και είναι μία από τις αγαπημένες τροφές των ζώων που κατοικούν σε ποτάμια γλυκού νερού.

Πηγή:greekradar

3 ΧΡΟΝΟΠΛΗΚΤΟΙ:

greecelands είπε...

Καλημερα Κοντα σου μια απλη στιγμη κι ενα σου γελιο φτανει, τον ποιο μεγαλο ευτυχή του κοσμου να με κανει.

greecelands είπε...

Στην καψα του καλοκαιριου στο σταυρωμα τση μερας το γελιο σου κρυγιο νερο και δροσερος αερας

greecelands είπε...

Φεγγαρι, αστερια κι ουρανε δειτε την ομορφια τζηκαι πειτε κι εμενα πως μπορω να ζησω μακρια τζη.

Blog Widget by LinkWithin

Τα πάντα ρει...

Βαδίζοντας σε διάφορες περιοχές διαπιστώνεις πως ότι βλέπεις είναι μοναδικό ! Από τη μια στιγμή στην άλλη αυτή η εικόνα έχει περάσει στο παρελθόν ,τίποτα δεν παραμένει ίδιο , για χίλιους λόγους όταν θα ξαναπεράσεις από το ίδιο μέρος τίποτα πλέον δεν θα είναι ίδιο και ο λόγος...ο άνθρωπος... αυτός, καταστρέφει τα πάντα...