ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ

ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΗ Σ΄ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΖΕΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ... κάνε μια παύση στην ανία σου...

Παρασκευή, Ιουλίου 06, 2012

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ-ΚΡΗΤΗ

Αναρτήθηκε από ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ







Φωτογραφική επιμέλεια RA'KI'



Βασιλική 
Πολεοδομικά οργανωμένος οικισμός της πρωτομινωικής II εποχής (2600 - 2300 π.Χ.) στον ισθμό της Ιεράπετρας. Στην κορυφή του λόφου, διώροφο μεγάλο κτίριο («ερυθρή οικία»), προσανατολισμένο στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, όπως τα κτίρια της Ανατολής. Ο μεγάλος αριθμός των ορθογώνιων δωματίων, οι επιμήκεις διάδρομοι, οι αποθηκευτικοί χώροι, το κόκκινο κονίαμα στην επιφάνεια των τοίχων και η πλακόστρωτη αυλή καθιστούν το κτίριο πρόδρομο των μινωικών ανακτόρων. Ανατολικά του λόφου εκτεινόταν οικισμός της μεσομινωικής εποχής. Τα ευρήματα εκτίθενται στο Μουσείο Αγίου Νικολάου.
Στην κορυφή του λόφου της Βασιλικής, ιερό 11ο - 10ου αι. π.Χ. Ρωμαϊκός οικισμός με τον οποίο σχετί ζονται γέφυρα και υδραγωγείο. Στο λόφο Κεφάλα, οικισμός και ναϊκό συγκρότημα 12ου - 10ου αι. π.Χ.
Πληροφορίες golden-greece







1 ΧΡΟΝΟΠΛΗΚΤΟΙ:

greecelands είπε...

Μες στης ζωής μου τη σκηνή παίζεις το πρώτο ρολο,και θεατές τσ' αγαπης μας εχω το κόσμο όλο!

Blog Widget by LinkWithin

Τα πάντα ρει...

Βαδίζοντας σε διάφορες περιοχές διαπιστώνεις πως ότι βλέπεις είναι μοναδικό ! Από τη μια στιγμή στην άλλη αυτή η εικόνα έχει περάσει στο παρελθόν ,τίποτα δεν παραμένει ίδιο , για χίλιους λόγους όταν θα ξαναπεράσεις από το ίδιο μέρος τίποτα πλέον δεν θα είναι ίδιο και ο λόγος...ο άνθρωπος... αυτός, καταστρέφει τα πάντα...