ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ

ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΗ Σ΄ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΖΕΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ... κάνε μια παύση στην ανία σου...

Πέμπτη, Απριλίου 17, 2014

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ Βρέθηκε η νέα… Γη!

Αναρτήθηκε από ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣΣε μια ιστορική ανακάλυψη προχώρησε μια ομάδα αμερικανών αστρονόμων! Όπως ανακοίνωσαν σήμερα βρέθηκε ο πρώτος πλανήτης σε μέγεθος αντίστοιχο της Γης ο οποίος μπορεί να κατοικηθεί!

Ένα από τα πολλά ερωτήματα τα οποία έμεναν αναπάντητα εδώ και πολλά χρόνια πλέον έχει απαντηθεί!

ΝΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΟΙΚΗΣΙΜΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ!

Πρόκειται για μια επίσημη ανακοίνωση στην οποία προχώρησε σήμερα με κάθε επισημότητα μια ομάδα αμερικανών αστρονόμων μετά από έρευνες πολλών ετών!

Πρόκειται για τον Kepler-186f, ο οποίος έχει μέγεθος λίγο μεγαλύτερο από αυτή της Γης και βρίσκεται στη ζώνη που συνήθως οι ειδικοί αποκαλούν «κατοικήσιμη ζώνη», δηλαδή, σε τέτοια απόσταση από το μητρικό άστρο, που να μπορεί να υπάρχει νερό σε υγρή μορφή και κάποιου είδους ατμόσφαιρα!

Ο Kepler-186f βρίσκεται σε απόσταση 490 ετών φωτός από τη Γη, στην κατεύθυνση του αστερισμού του Κύκνου.

Το έτος του πλανήτη, δηλαδή, η διάρκεια μιας πλήρους περιστροφής γύρω από το άστρο του διαρκεί 130 γήινες μέρες.

Μέχρι τώρα παραμένουν άγνωστες η μάζα και η πυκνότητά του, αλλά υπάρχουν πρώτες εκτιμήσεις των ειδικών ότι είναι βραχώδης.

Η ανακάλυψη, παρουσιάστηκε στο κορυφαίο επιστημονικό περιοδικό «Science», από μια μεγάλη ομάδα αμερικανών αστρονόμων με επικεφαλής την Ελίζα Κουιντάνα, του Κέντρου Ερευνών Ames της NASΑ και του Ινστιτούτου SETI.


Πρόκειται για την πρώτη φορά που ανακαλύπτεται πλανήτης ο οποίος πληροί και τις δύο προϋποθέσεις για να μπορεί να είναι κατοικήσιμος, και να μπορεί να χαρακτηρισθεί «νέα Γη», δηλαδή, να έχει μέγεθος αντίστοιχο της Γης και η απόστασή του από το μητρικό της άστρο να είναι αντίστοιχο με αυτό της Γης από τον Ήλιο.0 ΧΡΟΝΟΠΛΗΚΤΟΙ:

Blog Widget by LinkWithin

Τα πάντα ρει...

Βαδίζοντας σε διάφορες περιοχές διαπιστώνεις πως ότι βλέπεις είναι μοναδικό ! Από τη μια στιγμή στην άλλη αυτή η εικόνα έχει περάσει στο παρελθόν ,τίποτα δεν παραμένει ίδιο , για χίλιους λόγους όταν θα ξαναπεράσεις από το ίδιο μέρος τίποτα πλέον δεν θα είναι ίδιο και ο λόγος...ο άνθρωπος... αυτός, καταστρέφει τα πάντα...