ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ

ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΗ Σ΄ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΖΕΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ... κάνε μια παύση στην ανία σου...

Τρίτη, Οκτωβρίου 28, 2014

ΤΟ ΡΕΜΑ ΤΗΣ ΕΣΧΑΤΙΑΣ ή της Ε-σκατιάς...

Αναρτήθηκε από ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ


Το ρέμα Εσχατιάς αποτελεί το βασικό αποδέκτη ομβρίων της λεκάνης απορροής έξι δήμων (Αχαρνών, Ζεφυρίου, Καματερού, Ιλίου, Αγίων Αναργύρων και Περιστερίου) και τον κύριο αποδέκτη ομβρίων της λεκάνης απορροής των Δήμων Φυλής, Ανω Λιοσίων και Πετρούπολης, με συνολική έκταση λεκάνης απορροής 90 τετραγωνικών χιλιομέτρων.
Σήμερα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη έργα που αφορούν ένα τμήμα του ρέματος σε μήκος 4,5 χιλιομέτρων, που ξεκινά από την πλατεία Ιλίου και φτάνει ως τη συμβολή αγωγού Ευπυρίδων.
Στην τελική του μορφή το αντιπλημμυρικό έργο του ρέματος της Εσχατιάς θα καλύπτει τη διοχέτευση των όμβριων υδάτων από την Πάρνηθα μέχρι τις Τρεις Γέφυρες, ώστε εν συνεχεία από το τμήμα που είναι διαμορφωμένο τα νερά να φτάνουν, μέσω του Κηφισού, μέχρι τη θάλασσα του Σαρωνικού.
Το έργο δημοπρατήθηκε τον Νοέμβριο του 2011 με αρχικό προϋπολογισμό 68 εκατ. ευρώ.
Για να δούμε τώρα τι λέει το επίσημο κράτος στην ιστοσελίδα του για το έργο...
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
''Πρόκειται για την πρώτη φάση των έργων που περιλαμβάνουν τη διευθέτηση του ρέματος Εσχατιάς από την πλατεία Ιλίου μέχρι την συμβολή των αγωγών στην Ευρυπίδου σε μήκος 3.300. μέτρων. Το ρέμα θα υπογειοποιηθεί και θα εγκιβωτιστεί με την κατασκευή δίδυμου κλειστού ορθογώνιου αγωγού. Με αυτό τον τρόπο θα δημιουργηθεί στην επιφάνεια ένα πάρκο πρασίνου και χώρος αναψυχής.''
Ας δούμε όμως τι γράφει και ο ανάδοχος εργολάβος του έργου...
''Σκοπός του Έργου είναι η διεύρυνση της κοίτης του ρέματος Εσχατιάς, η κατασκευή δίδυμου κλειστού ορθογωνικού οχετού από οπλισμένο σκυρόδεμα διαστάσεων (2x5,0μx5,0μ) και η επίχωσή του σε συνολικό μήκος 3χλμ. Η Άκτωρ είναι επικεφαλής της κοινοπραξίας εκτέλεσης του Έργου...''

Με λίγα λόγια ένα ακόμα ρέμα γίνεται  σύστημα απορροής ακαθάρτων, ελληνιστί σκατών.
Απο τα 700 ρέματα της Αττικής, μόνο 70 μένουν ανοιχτά, τα υπόλοιπα 630 ενσωματώθηκαν στο αποχετευτικό δίκτυο του αστικού ιστού.
Το αποτέλεσμα αυτής της πρακτικής ετών είναι να χάνονται εκατομμύρια τόνοι νερού που θα μπορούσαν να ποτίζουν για χρόνια όλες τις οάσεις πρασίνου της πρωτεύουσας.
Αντ'αυτού έχουμε την ενσωμάτωση αρδεύσιμου νερού με λύματα και σκουπίδια και την απόχρεμψη τους στην θάλασσα.
Τώρα, το να σας πω με τον πιο άκομψο τρόπο, πως το καλοκαίρι κολυμπάτε στα σκατά σας, είναι λίγο, θα έπρεπε από μόνοι σας να είχατε καταλάβει τι συμβαίνει τριγύρω σας. Θα έπρεπε από μόνοι σας να ξέρετε πώς όταν πάτε στην Πάρνηθα και πετάτε το πλαστικό σας μπουκαλάκι, αυτό δεν θα μείνει εκεί...Θα το πάρει η βροχούλα μαζί με χιλιάδες άλλα και θα σας το φέρει ξανά  στην πόρτα του σπιτιού σας. Απλά επειδή δεν έχει ποδαράκια θα έρθει παρεούλα με το νεράκι που έχει χιλιάδες ποδαράκια και θα σας  χτυπάει επίμονα την πόρτα για να μπει στο σπιτικό σας, αφού εσείς ήσασταν αυτοί που το ξεσπιτώσατε... Θα έπρεπε όλοι εσείς που κλαίτε και οδύρεστε πως τα σκουπίδια που έφραξαν τα ρέματα δεν τα πέταξαν τα ελάφια της Πάρνηθας, πως τα ρέματα δεν καταπατήθηκαν από τις δεκαοχτούρες και πως υπεύθυνοι για όλα αυτά είστε εσείς  και το κράτος που επιλέξατε να δομήσετε.
Εξάλλου είπαμε, αυτά είναι φυσικά φαινόμενα, εσείς είστε οι αφύσικοι...




Η απόρριψη των αστικών λυμάτων χωρίς επεξεργασία σε θαλάσσιες περιοχές,  σε ποταμούς και σε λίμνες αλλοιώνει την ποιότητα των υδάτων τους και την τροφική τους κατάσταση με αποτέλεσμα τα οικοσυστήματα αυτά να υποβαθμίζονται και να μην εξυπηρετούν τις χρήσεις που μέχρι τώρα στήριζαν όπως τουρισμό, αναψυχή, αλιεία.


Μια εικόνα χίλιες λέξεις...




αποχετευτικός αγωγός...





ΑΣΤΙΚΑ ΛΥΜΑΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΡΕΜΑ ΤΗΣ ΕΣΧΑΤΙΑΣ...Ξέρετε τι συμαίνει;
Τα αστικά λύματα συνιστούν ένα θολό υγρό που περιέχει κυρίως νερό, αιωρούμενα οργανικά και ανόργανα προϊόντα, στερεά σωματίδια, διαλυμένα συστατικά και μικροοργανισμούς.
Η δυσάρεστη οσμή και το χρώμα τους, κατά μεγάλο μέρος προκαλείται από το οργανικό υλικό που υφίσταται αναερόβια διάσπαση από βακτήρια. Οργανικά υλικά στα λήμματα είναι συνήθως κόπρανα, υπολείμματα χαρτιού, τροφών, ούρα, σαπούνια, απορρυπαντικά, λύπη, έλαια και άλλα. Στα ανόργανα συστατικά τους περιλαμβάνονται άμμος, άργιλος, αμμωνία, καθώς και νιτρικά, φωσφορικά ή και άλλα άλατα.

Για το τέλος άφησα δυο φωτογραφίες μπόνους...Η αρχαιολογική σκαπάνη είχε φέρει στο φώς ενα Ρωμαϊκό υδραγωγείο με φρεάτια εξαερισμού και υδατοδεξαμενή. Η τελευταία καταστροφική καταιγίδα τα διέλυσε ολα... Δείτε το πρίν και το μετά...




Πληροφορίες enet,aktorypodomes,Ομάδα Παυσανίας,Αστική Σπηλαιολογια,5dim-pyrgou.ilei.sch.gr/
Πηγή ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ

2 ΧΡΟΝΟΠΛΗΚΤΟΙ:

Ανώνυμος είπε...

πφφφφ..πππππππφφφφφφφφφφφ.βρωμορωμιών κατορθώματα. Καμία ΑΠΟΛΥΤΩΣ αποζημίωση σέ κανεναν ηλίθιο πού τόλμησε νά ΠΡΟΚΑΛΈΣΗ καί νά Υβρίση τήν Μάνα Φύση. Από τόν ακατανόμαστο "εθνάρχη" καραμάν-αλή καί όλοι οσοι διετέλεσαν υπουργοί δημοσίων έργων νά συληφθούν, νά δημευθούν οι περιουσίες τους(καί τών απογόνων τους) καί νά κρεμαστούν στίς πλατείες ..τά τέρατα.

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ είπε...

Δημιουργικό
Υπέροχο
Ονειρεμένο
Χαρούμενο
Ιδανικό
Λουλουδιασμένο
Ιστορικό
Αγαπησιάρικο
Δυναμικό
Ερωτικό
Σημαντικό
Δίκαιο
Εργατικό
Καλότυχο
Αγωνιστικό
Παραδοσιακό
Εποικοδομητικό
Ναζιάρικο
Τρυφερό
Έντονο
2015
i-diadromi.gr

Blog Widget by LinkWithin

Τα πάντα ρει...

Βαδίζοντας σε διάφορες περιοχές διαπιστώνεις πως ότι βλέπεις είναι μοναδικό ! Από τη μια στιγμή στην άλλη αυτή η εικόνα έχει περάσει στο παρελθόν ,τίποτα δεν παραμένει ίδιο , για χίλιους λόγους όταν θα ξαναπεράσεις από το ίδιο μέρος τίποτα πλέον δεν θα είναι ίδιο και ο λόγος...ο άνθρωπος... αυτός, καταστρέφει τα πάντα...