ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ

ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΗ Σ΄ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΖΕΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ... κάνε μια παύση στην ανία σου...

Παρασκευή, Ιουνίου 27, 2008

Νέες αποκαλύψεις για τον Άρη

Αναρτήθηκε από ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ


Οι επιστήμονες της NASA είναι σχεδόν πεπεισμένοι ότι ανακάλυψαν κομμάτια πάγου στον βόρειο πόλο του «κόκκινου» πλανήτη, του Άρη.

Οι αποκαλύψεις αυτές έρχονται από το διαστημόπλοιο Φοίνιξ, το οποίο έχει προσεδαφιστεί στην επιφάνεια του «κόκκινου» πλανήτη, και συγκεντρώνει δείγματα.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών που πραγματοποίησε το διαστημικό σκάφος στον βόρειο πόλο του Άρη, τράβηξε και έστειλε πίσω στους επιστήμονες φωτογραφίες, στις οποίες είχαν καταγραφεί λευκές κηλίδες.

Στις επόμενες φωτογραφίες, ωστόσο, οι λευκές αυτές κηλίδες είχαν εξαφανιστεί, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ήταν κομμάτια πάγου που εξατμίστηκαν λίγο αφότου τα ξέθαψε το Φοίνιξ.

Επιστήμονες της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας NASA ανακοίνωσαν ότι οι πρώτες αναλύσεις που έγιναν στο έδαφος του Άρη δείχνουν πως περιέχει τα στοιχεία που απαιτούνται για να συντηρήσει ζωή.

Οι επιστήμονες που εργάζονται στην αποστολή του μη επανδρωμένου διαστημικού οχήματος «Φοίνικας» ανέφεραν ότι οι προκαταρκτικές αναλύσεις που έγιναν σε δείγμα εδάφους το οποίο περισυνέλεξε ο ρομποτικός βραχίονας του σκάφους δείχνουν ότι είναι πολύ πιο αλκαλικό από ότι αναμενόταν.

«Ουσιαστικά βρήκαμε αυτό που φαίνεται ότι είναι η προϋπόθεση για την υποστήριξη της ζωής, στο παρελθόν, στο παρόν ή στο μέλλον», είπε ο Σαμ Κουνάβης, ο επικεφαλής του χημικού εργαστηρίου, μιλώντας στους δημοσιογράφους. «Είναι το είδος του εδάφους που θα μπορούσατε να έχετε στην αυλή σας, αλκαλικό. Ίσως θα μπορούσατε να καλλιεργήσετε σπαράγγια σε αυτό. Είναι πολύ συναρπαστικό για εμάς. Όλοι μείναμε κατάπληκτοι από τα δεδομένα που λάβαμε», είπε ο κ. Κουνάβης μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Οι επιστήμονες δεν έφτασαν πάντως στο σημείο να πουν ότι πιστεύουν πως υπήρξε ζωή στον Άρη, ακόμη και σε μορφή μικροβίων, τονίζοντας ότι τα αποτελέσματα είναι προκαταρκτικά και χρειάζονται περαιτέρω ανάλυση. «Στο έδαφος δεν υπάρχει κάτι που να αποκλείει την ύπαρξη ζωής. Μάλιστα, φαίνεται πολύ φιλικό, δεν έχει τίποτα το τοξικό», πρόσθεσε ο κ. Κουνάβης. Ο «Φοίνικας» προσγειώθηκε στον Άρη στις 25 Μαΐου μετά από ταξίδι 10 μηνών
http://www.ant1online.gr/Science/positivescience/Pages/20086/d74e0b66-6b87-4777-8643-f83493c962c5.aspx

Πηγή:ANT1 Δημιουργία:23/6/2008 1:53 μμ Τελευταία ενημέρωση:26/6/2008 1:54 μμ

0 ΧΡΟΝΟΠΛΗΚΤΟΙ:

Blog Widget by LinkWithin

Τα πάντα ρει...

Βαδίζοντας σε διάφορες περιοχές διαπιστώνεις πως ότι βλέπεις είναι μοναδικό ! Από τη μια στιγμή στην άλλη αυτή η εικόνα έχει περάσει στο παρελθόν ,τίποτα δεν παραμένει ίδιο , για χίλιους λόγους όταν θα ξαναπεράσεις από το ίδιο μέρος τίποτα πλέον δεν θα είναι ίδιο και ο λόγος...ο άνθρωπος... αυτός, καταστρέφει τα πάντα...