ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ

ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΗ Σ΄ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΖΕΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ... κάνε μια παύση στην ανία σου...

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 22, 2010

ΡΩΜΑΙΚΑ ΛΟΥΤΡΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΣΚΟΠΕΛΟΥ

Αναρτήθηκε από ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ




                                                 ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ
Επιμέλεια θέματος /εικόνες Ghostis






Τα λείψανα των λουτρών αυτών είναι ορατά σε μήκος 42 μ. χωρίς να μπορεί να υπολογιστεί και το τμήμα που ήδη καλύπτεται από τη θάλασσα. Από τα δυτικά προς ανατολικά διακρίνονται τα τμήματα 7 χώρων, στους οποίους δεν έχουν ακόμα πραγματοποιηθεί ανασκαφικές έρευνες. Στον χόρο που συναντάμε πρώτα βλέπουμε να διαθέτει δάπεδο μωσαϊκό. Άλλος χώρος διασώζει τμήματα της υπόκαυσης με πήλινους στρογγυλούς πεσσούς πάνω από τους οποίους υπήρχε δάπεδο χρήσης με πήλινες πλάκες. Ενώ υπήρχε η μεγάλη κοινή δεξαμενή (πισίνα) των Λουτρών που διακρίνεται λίγο παρακάτω.





Το συγκρότημα είναι τμήμα της δημόσιας αρχιτεκτονικής της Ρωμαϊκής πόλης Σελινούντας. Χρονολογικά οι Ρωμαϊκές Θέρμες εντάσσονται στην περίοδο του τέλους του 3ου μ.χ. αιώνα. και αντικατοπτρίζουν τη Ρωμαϊκή θεώρηση που προϋποθέτει δημόσια λουτρά όχι μόνο ως χώρο προσωπικής υγιεινής αλλά και συνεύρεσης. Από τα λουτρά αύτα η τοποθεσία πήρε το σύγχρονο ονομά της ως Λουτρακι.



Πηγή: ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ

0 ΧΡΟΝΟΠΛΗΚΤΟΙ:

Blog Widget by LinkWithin

Τα πάντα ρει...

Βαδίζοντας σε διάφορες περιοχές διαπιστώνεις πως ότι βλέπεις είναι μοναδικό ! Από τη μια στιγμή στην άλλη αυτή η εικόνα έχει περάσει στο παρελθόν ,τίποτα δεν παραμένει ίδιο , για χίλιους λόγους όταν θα ξαναπεράσεις από το ίδιο μέρος τίποτα πλέον δεν θα είναι ίδιο και ο λόγος...ο άνθρωπος... αυτός, καταστρέφει τα πάντα...