ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ

ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΗ Σ΄ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΖΕΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ... κάνε μια παύση στην ανία σου...

Παρασκευή, Μαρτίου 11, 2011

ΓΙΓΑΝΤΙΟΙ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΙ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΕ ΣΠΗΛΑΙΟ

Αναρτήθηκε από ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ





Σχεδόν 1.000 πόδια κάτω από την έρημο Τσιουάουα του Μεξικού,ενα γιγαντιαίο σπήλαιο ανακαλύφθηκε από δύο γεωτρήσεις που εγιναν για  μόλυβδο και ασημι .Τα ορυχεία ανήκουν στους αδελφούς Naica . Ήταν ενα απόκοσμο θέαμα. Οβελίσκοι-κρύσταλλοι να φτανουν έως και 37 πόδια (11 μέτρα) σε μήκος ενω  υπήρχαν εκατοντάδεςκοφτερά κρύσταλλα σαν λεπιδα.



Οι γιγάντιοι οβελίσκοι σχηματίστικαν από τα υπόγεια ύδατα αποτελούμενα απο κορεσμένο  θειικό ασβέστιο ενω φιλτράρονται μέσα από τα εκατομμύρια σπηλαιολογικα συστηματα εδω και χιλιαδες  χρόνια .  Περίπου 600.000 χρόνια πριν, το μάγμα άρχισε να κρυώνει, τα ορυκτά άρχισαν να επιταχύνουν την αναπτυξη τους έξω από το νερό, και στο πέρασμα των αιώνων οι μικροσκοπικοι αυτοι κρύσταλλοι  μεγάλωσαν μέχρι το 1985, όταν ανθρακωρύχοι απστραγγισαν άθελα τους το σπηλαιο, με αντλιες νερού.




Οι κρύσταλλοι μοιάζουν με γιγαντιαία icicles, ενω η εικόνα δείχνει ότι πρέπει να εχει πολύ κρύο μέσα στο Σπήλαιο με τα Κρύσταλλα, αλλά τα φαινόμενα μπορεί να είναι παραπλανητικα. Στην πραγματικότητα, η θερμοκρασία είναι ένα πνιγηρός εφιαλτης 112F, με υγρασία 90-100 τοις εκατό. Οι σπηλαιολόγοι έπρεπε να φορούν στολές και να φέρουν τα σακίδια ψύξης του αέρα.
Το σπήλαιο ειναι τωρα εφοδιασμένο με μια βαριά σιδερένια πόρτα για να μπορει να διατηρηθεί αυτό το εργο της φυσης και για τις επόμενες γενιές.

ΠΗΓΗ  NGG



0 ΧΡΟΝΟΠΛΗΚΤΟΙ:

Blog Widget by LinkWithin

Τα πάντα ρει...

Βαδίζοντας σε διάφορες περιοχές διαπιστώνεις πως ότι βλέπεις είναι μοναδικό ! Από τη μια στιγμή στην άλλη αυτή η εικόνα έχει περάσει στο παρελθόν ,τίποτα δεν παραμένει ίδιο , για χίλιους λόγους όταν θα ξαναπεράσεις από το ίδιο μέρος τίποτα πλέον δεν θα είναι ίδιο και ο λόγος...ο άνθρωπος... αυτός, καταστρέφει τα πάντα...