ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ

ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΗ Σ΄ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΖΕΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ... κάνε μια παύση στην ανία σου...

Κυριακή, Ιουλίου 29, 2012

''ΑΓΙΑ ΔΥΝΑΜΗ'' Και ιστορίες για υπόγεια περάσματα...

Αναρτήθηκε από ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ






Φωτογραφική επιμέλεια ΧΡΟΝΟΣ

Η «Αγία Δύναμις», Μετόχι της Ιεράς Μονής Πεντέλης

Η «Αγία Δύναμις» είναι μονόκλιτος βασιλική με καμάρα και κτίστηκε τον 16ο αιώνα πιθανόν πάνω στα ερείπια του Ναού του ενδοξοτέρου ήρωα (ημίθεου και κατόπιν θεού) της Ελληνικής Μυθολογίας Ηρακλή, γιου του Δία και της Αλκμήνης, συζύγου του Αμφιτρύωνος, του οποίου αδυναμία ήταν η δύναμή του. Η εκκλησία ήταν γνωστή ως Μετόχι του Ροδακιού, από το όνομα της γειτονιάς της, αλλά και σαν Μεντελίτισσα, από την παραφθορά του ονόματος Πεντέλη σε Μεντέλη.
Η επωνυμία «Αγία Δύναμις» αναφέρεται στην Παναγία ως προστάτιδα των επιτόκων γυναικών, γι' αυτό και ο εορτασμός του ναού τελείται στις 8 Σεπτεμβρίου, ημέρα του Γενεσίου της Θεοτόκου. Ωστόσο η ιστορία φανέρωσε και μια άλλη κρυφή, αλληγορική έννοια της επωνυμίας «Αγία Δύναμη»: ο ναΐσκος αυτός αποτέλεσε στα χρόνια της Επανάστασης του 1821 ουσιαστική Δύναμη για τους Έλληνες αγωνιστές.
Έτσι η επωνυμία του Ναού της Γεννήσεως της Θεοτόκου «Αγία Δύναμις» οφείλεται, κατόπιν ευρείας αποδοχής του λαού: α) στη Δύναμη του ήρωα Ηρακλή, β) στη Δύναμη της επιτόκου γυναίκας που παίρνει από την εικόνα της Γεννήσεως της Θεοτόκου, προκειμένου να φέρει στον κόσμο παιδί, μια νέα ζωή, γ) στα χρόνια της επανάστασης του 1821 στη Δύναμη του Έλληνα αγωνιστή και δ) σήμερα στα χρόνια της αποδυνάμωσης, της χαλάρωσης, της διάβρωσης, της διάλυσης, της σήψης, της μόλυνσης και της ρύπανσης (οικογενειακής, κοινωνικής, πνευματικής, ηθικής, περιβαλλοντικής, ατμοσφαιρικής) η «Αγία Δύναμη» αποτελεί τη δύναμη της ψυχής, την ενδυνάμωση την πνευματική, την αντίσταση την ηθική του κάθε ευλαβούς ταπεινού προσκυνητή.
Στα χρόνια της Επανάστασης του 1821, σε ένα σπιτάκι μέσα στο Μετόχι και κοντά στην Αγία Δύναμη, ο γνωστός πυροτεχνίτης Μαστροπαυλής κατασκεύαζε πυρομαχικά για λογαριασμό των Τούρκων που βρίσκονταν οχυρωμένοι στο Κάστρο. Όμως, στα χέρια των Τούρκων έφτανε μόνο ο μικρός αριθμός πολεμοφοδίων που παρασκευάζονταν με βραδύ ρυθμό κατά τη διάρκεια της μέρας. Το μεγαλύτερο μέρος των πυρομαχικών, τα οποία παρασκευάζονταν με πυρετώδεις ρυθμούς τη νύχτα, παραλάμβανε το πρωί κρυφά, μέσα στο κοφίνι με τα άπλυτα, η κυρά Μανώλαινα Μπινιάρη, η οποία τα μετέφερε ως τον Ιλισό, στην πηγή της Καλλιρρόης. Από εκεί, το μπαρούτι και τα φυσέκια μεταφέρονταν από έμπιστα πρόσωπα στο Μενίδι, όπου είχαν συγκεντρωθεί οι επαναστάτες για την εξέγερση της 25ης Απριλίου του 1821.
Μέσα στο Μετόχι, στην «κρυψώνα της Πεντέλης», έκρυψαν οι πατέρες κατά την επιδρομή του Ομέρ Βρυώνη στη Στερεά Ελλάδα τα κειμήλια της Μονής. Ιερά σκεύη, άμφια, άγια λείψανα, τα έγγραφα των ιδιοκτησιών της Μονής, Σουλτανικά φιρμάνια και Πατριαρχικά σιγίλια καταστράφηκαν, όταν οι Τούρκοι στρατιώτες, άγνωστο με τίνος υπόδειξη, ανακάλυψαν την κρυψώνα.
Η επαναστατική Δύναμη, όμως που παρείχε το Μετόχι, δεν εξαντλήθηκε εκεί. Διοχετεύτηκε μέσα από πολλούς δρόμους και κάποιοι από αυτούς ήταν μυστικοί. Κάτω από την Αγία Τράπεζα του ναού υπάρχει μια σκάλα που κατεβαίνει προς τα κάτω. Σε βάθος 15 μέτρων, υπάρχει ένας μεγάλος υπόγειος χώρος, σαν σπηλιά. Το χώρο αυτό, στα χρόνια του Αγώνα, χρησιμοποιούσαν οι καλόγεροι της Μονής, σαν εργαστήριο, όπου κατασκεύαζαν πυρίτιδα, σφαίρες και φυσέκια. Στη συνέχεια, μετέφεραν τα πυρομαχικά μέσω μιας υπόγειας στοάς που ξεκινά από τον υπόγειο αυτό χώρο και καταλήγει κάπου κοντά στο σημερινό σκοπευτήριο της Καισαριανής. Εκεί τα παραλάμβαναν χωριάτες με μουλάρια και τα μετέφεραν στους Αγωνιστές, ενώ οι καλόγεροι επέστρεφαν σο υπόγειο εργαστήριό τους.
Ο χώρος αυτός κάτω από το ιερό της Αγίας Δύναμης, όπως και η στοά που ξεκινά από αυτόν, δηλώνει την προγενέστερη ύπαρξη υπόγειας ζωής. Τους τοίχους του κοσμούν παλιές τοιχογραφίες και σκαλισμένες παραστάσεις πουλιών, φύλλων αμπέλου και αγγέλων που κρατούν ρομφαίες. Όλα δείχνουν πως πρόκειται για κάποιον τόπο λατρείας. Μικρές κολώνες, σπασμένες ή γερμένες στο έδαφος, ανάγουν χρονολογικά ακόμη πιο πίσω, στην αρχαιότητα, ίσως στο Ναό του Ηρακλή.
Η ύπαρξη αρχαϊκών στοιχείων, άλλωστε, είναι χαρακτηριστικό πολλών ναών της Τουρκοκρατίας, αφού για την κατασκευή τους χρησιμοποιούνταν ανάγλυφα κομμάτια παλαιοτέρων ναών, αρχαία ή, αργότερα, χριστιανικά. Συγκεκριμένα, η εξωτερική θύρα της Αγίας Δυνάμεως φέρει μαρμάρινο πλαίσιο με χριστιανικά σύμβολα.
Ο ναός φέρει γενικότερα την αρχιτεκτονική της εποχής της Τουρκοκρατίας. Είναι μια μικρών διαστάσεων μονόκλιτος βασιλική με ξύλινη στέγη, για την κεράμωση της οποίας χρησιμοποιήθηκαν μεγάλοι κοίλοι στρωτήρες και σωληνωτοί καλυπτήρες.
Η όψη του ιερού είναι κυκλική. Στην ανατολική πλευρά του ναού διαγράφονται τρεις ημικυκλικές αψίδες. Η κεντρική είναι μεγαλύτερη και εξέχει, ενώ οι δυο μικρότερες, πλάγιες αψίδες εγγράφονται στο εσωτερικό του τοίχου.
Τα παράθυρα είναι στενά σαν πολεμίστρες, ενώ η θύρα βρίσκεται στο μέσο του δυτικού τοίχου και φέρει μαρμάρινο πλαίσιο. Μπαίνοντας ο προσκυνητής αντικρίζει επί του βορείου τοίχου, με σειρά από την είσοδο προς το ιερό, τις τοιχογραφίες της Αγίας Μαρίνας, της Αγίας Ειρήνης, της Αγίας Παρασκευής, του Αγίου Δημητρίου, του Αγίου Διονυσίου και του Αγίου Ιεροθέου. Στον νότιο τοίχο και με σειρά από το ιερό προς την έξοδο απεικονίζονται η Αγία Φιλοθέη, η Αποτομή του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, η Αγία Αικατερίνη και η Αγία Κυριακή.








Η Αγιά δύναμη βρίσκεται κάτω από το πρώην υπουργείο εθνικής παιδείας και
 θρησκευμάτων  όπως επίσης και ο γνωστός ''άγνωστος άστεγος'' ο οποίος
περιπλανώμενος στα μονοπάτια των αχανών εκτάσεων του μυαλού του άραξε το
 κορμί του και άφησε την ψύχη του να γεμίσει λίγη δύναμη μέχρι να
 συνεχίσει το ταξίδι στα πέρατα της τερατούπολης μας....






Πληροφοριες romiosynh

6 ΧΡΟΝΟΠΛΗΚΤΟΙ:

greecelands είπε...

Χόρευε σα να μη σε θωρρούν, τραγούδιε ως είσαι μόνη αγάπα ως θέλει η καρδιά και γλέντα ότι πληγώνει.

greecelands είπε...

Αν ήμουν τριαντάφυλλο και μ' έκοβες μια μέραμε τ' άρωμά μου σ' αγαπώ θα σου 'γραφα στη χέρα

Ανώνυμος είπε...

-Ταξιδεύω συχνά στο χάρτη της Ελλάδος μου, για επαγγελματικούς λόγους, πέραν τού ότι μ΄ αρέσουν και τά ταξίδια! Μ΄ αρέσει η Πατρίδα μου, η Ελλάδα μου, όπως είναι και τώρα καμωμένη και οι άνθρωποί της οι απλοί, οι αμόλυντοι, οι κατά φύσιν υπάρχοντες καί ζώντες. Εκεί στην ζωντανή Ελληνική ύπαιθρο-όση έχει απομείνει!- πού, σε πείσμα πολλών νεοελλαδιτών νεόπτωχων, νεοαστών μολυσμένων, εκφυλισμένων και κρατούντων εξουσιαστών του κρατικοθρησκευτικού θεοκρατικού ιερατείου, των άπληστων κροίσων τοκογλύφων και έγκριτων μεγιστάνων καραβοκύρηδων πού κοντράρονται στα ενθυλακώματα, στις αρπαχτές, στις φοροδιαφυγές και στις θαλαμηγές! των προβαλλομένων, από την τηλεκαννίβαλη, επωνύμων καλλιτεχνικών φροκάλων και σκυβάλων, σελέμπριτις και λάϊφ στάϊλ και ολίγων οπισωγλέντηδων πεοπεπολιτισμένων παπαρολόγων, πού διαμορφώνουν ήθος, αγωγή, συμπεριφορές- θράσος πού το έχουν! - εξακολουθεί να υπάρχει και «άθελά» της ίσως! νά αντιστέκεται!!!! Είναι και θέμα ντί έν έϊ, όπως θα έλεγε και κάποιος σύγχρονος σοφός προφέσορας πτυχιούχος με πολλά ντοκτορά!
-Τι το’θελα, όμως, ό βλάξ! να πάρω και πάλι εψές τάς εθνικάς οδούς και τάς επαρχιακάς ρίμας της Πατρίδας μου, για ένα ακόμη ταξίδι!!! να βγάλω το Ψωμί μου! αυτή τη φορά με ορθάνοιχτα τά μάτια…. λόγω των κινδύνων πού ελλοχεύουν παντού σε κάθε βήμα μας, πλέον...καί λόγω κρίσης. Η στυγνή και σκληρή απάνθρωπη πραγματικότητα το επιβεβαιώνει εξ άλλου καθημερινά! Φόνοι, φοροκλοπές, απάτες, φοροδιαφυγές, ληστείες, λαμογιές, μακελαρίσματα στάς Εθνικάς – Επαρχιακάς Οδούς (τροχαία ατυχήματα τά λένε!) απέραντη αχαλίνωτη γενικευμένη εμποροπορνοβοσκή σε όλες τις Μυκόνους, σεξιστικές διαστροφές με γδούπους και ουρλιαχτά, στα μπίτς μπάρς!!! στις παραλίες, λόγω διακοπών! από ανθρωπόμορφα χαραμοφάγα ημίγυμνα γουρούνια, τζόγος, ναρκωτικά, απαγωγές, εμπρησμοί, οι κατάμεστες φυλακές, τά νοσηλευτικά ιδρύματα και τά ψυχιατρικά άσυλα υπερπλήρη, τά σχοινιάσματα καθημερινά, τά χαροχαράτσια της δ.οί.ης τού κυρίου Θεοχάρη και της δεής, τού κηρίου δεηθώμεν! τά ετάκ, τά ίκα πού δίνουν επιδόματα σε τυφλούς ανοιχτομάτηδες ταξιτζήδες και αεριτζήδες, και επιδόματα τοκετού σε άντρες!!!..τά σχολεία με σιδερόφρακτες τις χορταριασμένες αυλές τους, και τά πορτοπαράθυρά τους μόνο «προθαλάμους» φυλακών να θυμίζουν! ένας απέραντος σκουπιδότοπος «κατάντησαν» τήν Πατρίδα μου, με τά κάθε είδους απορρίμματα και περιτρίμματα, παντού! Ένα άρρωστο παράφρονο ανθρωπομάνι, χωρίς ταυτότητα και προορισμό, πού πελαγοδρομεί και σέρνεται στις απανταχού «ουρές» για μια μερίδα ζωής!!! επαιτώντας καλώντας, τους αριθμούς της τηλεκαννίβαλης! (επαναλαμβάνω) τούς ΕΟΠΠΥ!!! καί ταΐζοντας τους κτηνοκαναλάρχες με ευρά!!! Βάλτε μέσα σε όλα αυτά και τήν ταλιμπανίστικη μολυσματική αφροασιατική, κίτρινη, και οργισμένη βαβυλωνιακή λαίλαπα μερικών oρδών εκατομμυρίων , πού μας ήρθε από το πουθενά!!! χωρίς μοίρα στον ήλιο. Και γιατί, όλα >>>>>>>>>>>>

Ανώνυμος είπε...

>>>>>>>>>>>>>>>αυτά και άλλα τέτοια κομψά παρακαλώ; Τι έχει επισυμβεί; στη Χώρα τού Φωτός τού Λαμπροδότη Λυκείου Απόλλωνα, τής Ευκρασίας, τού Μέτρου, του Κάλλους, της Ευμορφίας, της Αρμονίας, των γάργαρων νερών, της καταγάλανης Μεσογείου! του καθαρού αέρα των Ωραίων μας Ορέων και των Λόγγων! της σιτοφόρας και πολυθρεύτρας Γής, των Ποιητών, των Παμμεγίστων Πανεπιστημόνων της Οικουμένης, των Φιλοσόφων, των Ηρώων, ημίθεων, Θεών και Θεαινών, της Ολυμπιακής ιδέας του «ευ αγωνίζεσθαι», του Ξένιου Δία!!! καί των Κοινωνικών Αγώνων;! Η απάντηση απλή απλούστατη! πού, μού ήρθε ωσάν κεραυνός εν αιθρία, καθώς ταξίδευα με το Νού και με το Χέρι στην Καρδιά! εψές τό βράδυ και χωρίς καμιά προκατάληψη και φανατίλα χριστιανική πρό πάντων. Επειδή, η Ελλάδα μου Ελληνες! η Ελλάδα μας γράφω, θεοκρατείται από (κρατηθείτε!!!) 832 χριστιανικά και άλλα θεοκρατικά αιρετικά δόγματα γενικώς!!! οδικώς και κυκλοφοριακώς!!! Για πρώτη φορά πρόσεξα - έστω και καθυστερημένα - τά χιλιάδες, μυριάδες αυτοσχέδια ναϊδρια πού ερήμην μας (;) τοποθετούν παντού! με θρησκευτική μανία οι «ευσεβείς» μάλλον χριστιανοί και στα κράσπεδα των εθνικών-επαρχιακών οδών, ιδιαίτερα σε απομονωμένες χορταριασμένες και δασώδεις εκτάσεις παντού! σε όλη σχεδόν την επικράτεια!!! (είτε γιατί σε ατύχημα σκοτώθηκε προσφιλές τους πρόσωπο, είτε γιατί σε ατύχημα γλύτωσαν, οπότε το απέδωσαν σε θαύμα, είτε γιατί είναι απλά πιστοί). Η επωδός τους πάντα παιδαριώδης παράλογη και σχεδόν αποστομωτική. Εάν σκοτώθηκαν τά προσφιλή τους πρόσωπα ακαριαία! τους «αγάπησε» ο Θεός και τους πήρε! Τοοοόση μεγααααάλη ελεήμων και φιλάνθρωπος η αγάπη του, πού αποφάσισε να τους πάρει! από υπερβολική «αγάπη» με αυτόν τον τρόπο! Εάν «γλύτωσαν» είχαν άγιο, φαίνεται ο Θεός τους είχε, τότε, άλλη δουλειά, και έβαλε μεσίτη τον άγιο! για τον σωσμό τους. Εάν τώρα μείνουν και μερικοί (αλήθεια πόσοι «τέτοιοι» ζούν ανάμεσά μας;) σακάτηδες μέ βακτηρίες, σε αναπηρικά αμαξίδια ή κατάκοιτοι και διασωληνωμένοι, ε!!! τότε πληρώνουν τις αμαρτίες τους! Φαίνεται πώς, τά πλαστικά ή ξύλινα σταυρουδάκια, μπιχλιμπίδια, θυρεοί και άλλα εκκρεμή φυλαχτά του τύπου ARIS THEOS! στους ανεμοθώρακες και αυτοκόλλητα στα νταπλώ των αυτοκινήτων τους! δεν έπιασαν τόπο, όπως και οι αγιασμοί για καλοτάξιδα! και σιδερένια τα καινούργια ι.χ. επ’ αμοιβή φυσικά! τών παπάδων, ήσαν μάλλον χλιαροί! Καί δός του, τά ψυχοσωτήρια τενεκεδένια, πέτρινα, μαρμάρινα, σιδερένια, αλουμινένια, προκάτ πολυτελείας χάριν παραδείγματος τύπου «Θουλιώτη ιερά ψυχοσωτήρια ομαδική-ατομική & οδική μπίσνα α.ε.» προσκυνητάρια, όλων των σχεδίων και ρυθμών, με σταυρούς, πλαστικά λουλούδια και γλάστρες, με καντήλια, με θυμιάματα και εικόνες και άλλα απίθανα και απίστευτα κίτς φετίχ «τάματα» αυτομαζοχιστικής και τυφλής πίστης στον «προστάτη» άγιο, στην αγία τάδε ή στον οσιομάρτυρα δείνα πού τά αφιερώνουν και τά στήνουν με το έτσι θέλω, χωρίς να δίνουν σε κανέναν μας λογαριασμό. Τους Νόμους της Φύσης, της Επιστήμης, της Μηχανικής και τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (βαρύτητα, κεντρομόλος ή φυγόκεντρος δύναμις, δράση-αντίδραση, επιτάχυνση, ταχύτητα, καιρικές συνθήκες, ζυγοστάθμιση-ευθυγράμμιση τροχών, πρόσφυση ελαστικών, μηχανική κατάσταση του αυτοκινήτου οχήματος, αποτελεσματικό σύστημα πεδήσεως, σύστημα αναρτήσεως, τις ζώνες

Ανώνυμος είπε...

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>ασφαλείας, τά κράνη την αρτιμέλεια και ψυχική υγεία, ικανότητα οδηγήσεως, τά μεθύσια!!! το υπερβολικό φορτίο κ.ά.) ούτε πού τά έδωσαν ποτέ τους σημασία. Γιά τά όποια δυστυχήματα και για τις εκατόμβες στόν Μολώχ, φταίει η κακιά η ώρα! και ό άλλος! ο απέναντι! στό αντίθετο ρεύμα..πού δεν πιστεύει! και η κολώνα της δεής!!! Το παράλογο και το εξωφρενικότερο είναι πώς «οι πάντες», μά και κανένας θεσμικός!!! «αρμόδιος» φορέας (ΤΕΟ-ΔΕΚΕ κλπ εάν ακόμη υφίσταται! ύστερα από τίς αλλεπάλληλες αλλαγές επί αλλαγών) ταγμένος καί γιά την οδική μας ασφάλεια δεν ενδιαφέρεται! καί για το αυτονόητο. Η όλη κατάσταση έχει ξεφύγει εντελώς. Ο γράφων, έχω πλήρη σεβασμό στη μνήμη των τροχαίων θυμάτων ! έχω επίσης απόλυτη επίγνωση ως «πιθανός» αυριανός (;) θυματοθύτης για τά γραφόμενά μου! και ξέρω, ή μάλλον αντιλαμβάνομαι πώς άρχισε να σας έρχεται ήδη, ξινίλα στα άντερα! και να σας κόβεται εξοργισμένοι εναντίον μου, η ανάσα!!!. ευσεβείς πιστοί μου. Το εάν συμφωνείτε ή όχι, με αυτά, πρόβλημά σας! Μείνετε πιστοί ..και στά θαύματα…. στά ιερά προσκυνητάρια σας. Πρόβλημά σας και ο στρουθοκαμηλισμός σας ή ο αθεράπευτος Μιθριδατισμός της ψυχοσωτήριας θρησκείας της αγάπης. Της «εισαγόμενης» αγάπης πού, στην πραγματικότητα από το 391-392 μ.χ.χ. σείει μόνιμα το φάσγανο του θανάτου! και ξερνά από τά ρύγχη των ταγών της ζόφο, τρόμο, απύθμενο μίσος, φωτιά, τσεκούρια, γκρεμίσματα, συμφορές, αφορισμούς και απανθρωπιά για ότι Ανθρώπινο, φυσικό και φυσιολογικό, μά πάνω από όλα για ότι Ελληνικό! Πρόβλημα μου, όμως, επιτρέψτε μου! και απορία τής αξιοπρέπειάς μου, ίσως και πολλών σκεπτομένων συν-ελλήνων μου, είναι πώς, ως φορολογούμενος Πολίτης αυτής της Χώρας, περιμένω με Οδυσσειακή νηφαλιότητα, καρτερία και μακαριότητα να βρεθεί κάποτε! ένας σοβαρός, στιβαρός, ισχυρός και με πυγμή Έλληνας Κυβερνήτης και να δώσει τέρμα σε όλη αυτή την κακογουστιά και στήν τρισάθλια εικόνα των περίεργων αυτών αυθαίρετων κατασκευών πού, εκτός του ότι είναι άκρως επικίνδυνα εμπόδια διά την ομαλή και ασφαλή κυκλοφορία των πάσης φύσεως κινουμένων τροχοφόρων οχημάτων, στις Εθνικές-Επαρχιακές οδούς, είναι και εστίες μολύνσεων από έντομα και ερπετά, αιτίες πυρκαγιών!!! πού, μόνο περίγελο και μειδίαμα προκαλούν σε όλη την πολιτισμένη Κοινωνία. Μόνο να σκεφτείτε πώς, μέχρι και ο ανάδοχος εργολάβος ΔΕ κάθεται σούζα, και κλαρίνο μάλιστα, σέ έναν ιερό! σκουριασμένο σκουπιδοτενεκέ, όταν πρόκειται νά κάνει διαπλάτυνση κάποιας οδού, και θα συναντήσει η μπουλντόζα του κάποιον τέτοιον..ενώ τά μακελαρίσματα στον ίδιο «πάσχοντα» δρόμο, καλά κρατούν! ….
Μέχρι τότε ..αφήστε με τουλάχιστον να απολαμβάνω ο ευτυχής! τά ονείρατά μου….καί τ΄ Αυγουστιάτικο Φεγγάρι μου. Σας Ευχαριστώ.-

Ίων ο Β΄

υ.γ. 1 -Εάν θέλετε αγαπητοί μου και ευσεβείς πιστοί, να τιμήσετε από τούδε και στο εξής τις μνήμες των δικών σας ανθρώπων-θυμάτων των τροχαίων-οικοδομείστε, στήστε, κατασκευάστε εκκλησάκια, ναϊδρια και προσκυνητάρια στο δικός σας χώρο, στο δικό σας οικόπεδο! ημιπαράνομο, ημιαυθαίρετο, καταπατημένο ή μπαζωμένο ρέμα, ή

Ανώνυμος είπε...

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>καμένο δάσος. Όπως κάμνουν άλλωστε και κάποιοι άλλοι ευσεβείς πιστοί! για τά θανόντα σκυλιά τους!!! κατά Καπανδρίτι μεριά! Οι Εθνικές-Επαρχιακές Οδοί, με τά διόδιά τους - πολλά και πανάκριβα διόδια!!!!!!! με τις παρόδους τους, τις κακοτεχνίες τους, τις επικίνδυνες στροφές τους, τις ισόπεδες αφύλακτες και άνευ σημάνσεων διαγραμμίσεων ή επαρκούντος φωτισμού διασταυρώσεις τους και άλλες απίθανες ανωμαλίες τους, ανήκουν - προς το παρόν - σε όλους μας!! και σε «άπιστους» Έλληνες ενάρετους! πού έλκουν την καταγωγή τους από την Πύρρα και τόν Δευκαλίωνα, και όχι από άγιους, μάγους, τσαρλατάνους, τσομπαναραίους, αιμομίκτες, εμπρηστές, σφαγιαστές και καταστροφείς πολιτισμών ..αγίους προφήτες, αβραααάμηδες και πόρνες σάρες.
υ.γ. 2 -Να! και γιατί μάς ζηλεύουν μάς μισούν θανάσιμα, μάς φορολογούν και μάς λοιδορούν οι άλλοι!!! ποιοί άλλοι άραγε; Εάν υπήρχε τέτοιος Ευλογημένος Τόπος με τόση Ομορφιά και τόση Ιστορία σε κάποια μη θεοκρατούμενη χώρα, θα ήταν τουλάχιστον ανεπτυγμένος, πεντακάθαρος, οργανωμένος και θα είχε αναδείξει τον Αρχαίο μας διαχρονικό ακατάβλητο Οικουμενικό Πανανθρώπινο Ελληνικό πολιτισμό μας. Στη σύγχρονη Ελλάδα όμως, οι υπανάπτυκτοι σκουπιδάνθρωποι ελλαδίτες κάτοικοί της, ζουν μέσα στη μιζέρια, στην αναξιοκρατία και στη διαφθορά, είναι πνιγμένοι στη θεοκρατία της παπαδοκρατίας των χοντροκοιλαράδων δεσποτάδων και των κολαούζων τους! και -άν και είναι (;) 30 τόσα χρόνια στην Ε.Ε.- αντί να έχουν γίνει πρώτη δύναμη -τουλάχιστον - στα Βαλκάνια, κατάφεραν και χρεωκόπησαν τόσο οικονομικά όσο και πολιτισμικά.
Νάτην !!! ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΕΊΣΤΕ ΤΗΝ !!! είναι η γενιά των «διαχρονικών» βυζαντινικών γιαχβικών ένρινων τεριρέμμμμ, των 280 εμετικών και βδελιγματικών μερκερλοευρώ το μήνα, των 592 λέξεων, και των 4 φωνηέντων !!!!!.-

Ε! ρέ Ελληνικός Ιερός (Κ.Ο.Κ.) Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας, πού σάς χρειάζεται !!!

Blog Widget by LinkWithin

Τα πάντα ρει...

Βαδίζοντας σε διάφορες περιοχές διαπιστώνεις πως ότι βλέπεις είναι μοναδικό ! Από τη μια στιγμή στην άλλη αυτή η εικόνα έχει περάσει στο παρελθόν ,τίποτα δεν παραμένει ίδιο , για χίλιους λόγους όταν θα ξαναπεράσεις από το ίδιο μέρος τίποτα πλέον δεν θα είναι ίδιο και ο λόγος...ο άνθρωπος... αυτός, καταστρέφει τα πάντα...