ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ

ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΗ Σ΄ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΖΕΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ... κάνε μια παύση στην ανία σου...

Πέμπτη, Αυγούστου 27, 2009

ΟΤΑΝ ΚΟΙΤΑΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ....

Αναρτήθηκε από ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΧΡΟΝΟΣ Όταν κοιτάς από ψηλά μοιάζει η γη με....χωράφια! Κι όμως αυτή είναι η πραγματικότητα. Πριν περίπου 15 χρόνια η ευρύτερη περιοχή της λίμνης του Μαραθώνα είχε ξανακαει από φωτιά που είχε ξε-κινήσει πάλι από το Γραμματικό. Όπως λοιπόν βλέπετε από αυτή την αεροφωτογραφία όπου πέρασε η φωτιά η γη οργώθηκε και αναδασώθηκε! Όχι από πεύκα φυσικά αλλά με ελιές και αμπέλια! Όποτε μην τρέφετε αυταπάτες. Το κλασικό σλόγκαν ''ότι δασός κάηκε θα ξαναγινεί δασός '' είναι απλά παρηγοριά στον άρρωστο. Η πραγματικότητα είναι άλλη. Ότι κάηκε θα γίνει χωράφι, οικόπεδο , βίλα . Οι ντόπιοι που έτριβαν τα χέρια τους και ακόνιζαν τ΄ αλέτρια τους ήξεραν ότι αυτή η φωτιά είναι περισσότερα κτήματα. Δείτε εδώ... Μέσα σε δασική έκταση που έχει αρχίσει η φυσική αναδάσωση και 100 μέτρα από την λίμνη, εμφανίστηκε χωράφι με ελιές... Σε όλη την περιοχή που γυρίσαμε η ίδια εικόνα.... Θέλετε και άλλες αλήθειες? Διαβάστε και αυτό όπως ήρθε στα χέρια μου.... ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΕΧΝΟΠΟΛΗΣ! Η κυβέρνηση αντί ν ασχολείται με την επανόρθωση των συνεπειών της καταστροφικής πυρκαγιάς του 2007 στην Πάρνηθα ετοιμάζεται να φυτέψει στους πρόποδες της τσιμέντο της τάξης των 500.000 κυβικών μέτρων! Με το ΠΔ 40707/2008 ΜΙΑ ΕΚΤΑΣΗ 495.000 τ.μ. κοντά στην εθνική οδό Αθηνών Λαμίας, εξαιρείται από καθεστώς προστασίας της Πάρνηθας και μετατρέπεται σε βιομηχανική επιχειρηματική περιοχή ΒΕΠΕ. Εκτός τούτου εγκρίθηκε η οικοδόμηση τμήματος της έκτασης 216 στρεμμάτων από την ιδιωτική εταιρεία ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ-ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ Α.Ε για την δημιουργία << ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ >> όπου θ αναπτυχθούν εγκαταστάσεις 134 εταιρειών.... Ορίστε η περιοχή που θέλουν να το κάνουν... Όπα η λίμνη στο βάθος...Ο Μαραθώνας...Χμμ τελικά ''αυτοί'' λειτουργούν βάση σχεδίου... Και εμείς κοιμόμαστε σε βαρύ λήθαργο....???? ΚΕΙΜΕΝΟ ΧΡΟΝΟΣ πηγή http://paysanias.blogspot.com/

9 ΧΡΟΝΟΠΛΗΚΤΟΙ:

Matriga είπε...

Τα βλέπουμε όλο και περισσότερα αυτά τα τελευταία χρόνια. Με στεναχωρεί και συνάμα με εξαγριώνει το γεγονός ότι μάθαμε να ζούμε σ' αυτή την κοινωνία, χωρίς να επαναστατούμε.
Είναι τυχαίο ότι η φωτιά ξεκίνησε στο σημείο που θα γίνει η ΧΥΤΑ Γραμματικού. Εκεί δεν περνάει ψυχή, εκτός από τους εμπρηστές φυσικά. Μετά τον εμπρησμό έμαθα ότι ο εργολάβος είναι κοινοπραξία Μπόμπολα και Λάτση. H Hμερησία έγραψε στις 19/8 ότι κινδυνεύουν να χαθούν τα κονδύλια για την κατασκευή των ΧΥΤΑ στην Ελλάδα, γιατί πλησίαζε το τέλος του χρονικού περιθωρίου. Λεπτομέρειες! Το τακτοποίησαν μόνοι τους. Ο ιδιοκτήτης της Ημερησίας είναι ο κος Μπόμπολας...

Συγχαρητήρια για το έργο σας

ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ είπε...

Έτσι είναι όπως τα λες αγαπητή matriga...Στο βωμό του χρήματος θυσιάζονται τα πάντα....Να σαι καλά πάντα.

Κωνσταντίνος Α. είπε...

πολυ καλό παιδιά θα το βάλω και εγώ

ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ είπε...

Ελεύθερα φίλε μας...

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΒΗΜΑ είπε...

ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙΑ, ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ. ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΤΟ ΣΚ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΙΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΑ ΚΑΜΕΝΑ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΜΕ ΠΙΑΣΕΙ ΠΑΛΙ Η ΨΥΧΗ ΜΟΥ.
ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΑΛΩ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ ΒLOG MOY;

ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ είπε...

Και βέβαια μπορεις φιλε μας....

Χιουης είπε...

παρακαλειται ο Χρονος να παραλαβει το βραβειο απο το μπλογκιμ για λογαριασμο της ομαδος
οβερ !

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο, Φιλαράκο μου, ωραίες φωτογραφίες, ειδικά αυτή μέ τίς...εληές...

Γιατί δέν μάς λές όμως, πού ακριβώς βρίσκεται η λιμνούλα, νά τήν επισκεφθούμε καί μείς νά τήν απολαύσουμε ?

Τέλος πάντων...

Επειδή σέ βλέπω δραστήριο, ζωηρό καί προβληματισμένο, θά σού δώσω ένα στίγμα, καί, άν ταυτοχρόνως είσαι καί οξύνους, θά πιάση τόπο...

Τό νά μοιρολογάς, έστω εύστοχα καί λυρικά, είναι τό καλύτερο λιπαντικό γιά τίς λαμογιές τών καπάτσων καταφερτζήδων συμπολιτών μας.
Τά βλέπουν τά γραπτά μοιρολόγια σου καί ικανοποιούνται, διότι ξέρουν ότι δι' αυτών ξεκαυλώνουν, εσύ καί τίποτα άλλοι διαμαρτυρόμενοι, μέ αυτά εξαντλείται η ..αγωνιστικότητά σας καί ο χορός καλά θά κρατεί καί συνεχίζεται, όπως τόόόόσα χρόνια.

Άν είχες ΔΙΚΑ ΣΟΥ, ιδιόκτητα, σαράντα (40) στρέμματα δάσους στό Σέσι Γραμματικού, μέ θεονόμιμα συμβόλαια από τόν πατέρα σου, καί είχες πληρώσει καί περίπου 3.500 € φόρο μεταβίβασης γι' αυτά στήν Εφορία.... ,
όμως δέν μμπορούσες νά τά κάνεις ΑΠΟΛΥΤΩΣ τίποτα, διότι ΕΙΝΑΙ δάσος, ούτε νά τά χτίσεις, ούτε νά τά ξεχερσώσεις νά τά καλλιεργήσεις, ούτε (προφανώς) νά τά πουλήσεις, (ποιός τά παίρνει, δεσμευμένα ώς δάσος), καί εν τώ μεταξύ η γυναικάρα σου, σού ζητούσε επιμόνως ΔΑΤΣΟΥΝ ΝΑΒΑΡΑ 4 Χ 4 καί βαφή νυχιών ποδιών εξ΄Αγγλίας,....
ΠΕΣ ΜΟΥ ΤΙ ΘΑ ΕΚΑΝΕΣ ?

Άσε, Φίλε, μήν απαντάς...
Ο ελληνικός "λαός" καίει τά δάση, καί θά συνεχίσει νά τά καίει, καί ΚΑΝΕΙΣ δέν θά μπορέσει ποτέ νά αναστρέψει τό φαινόμενο, διότι η κονόμα είναι ΛΑΪΚΗ ΑΠΑΙΤΗΣΗ.

κι'άσε τά μοιρολόγια περί τής "ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΕΧΝΟΠΟΛΗΣ ". Ίσως εκεί μέσα, ίσως λέγω, επιβιώσει καί κανά δέντρο.

Προχωρώ λίγο ακόμα (καί τελειώνω):

Ο "λαός", η μάζα, ΠΟΤΕ δέν επιλέγει λύσεις γιά τό καλό του. ΠΑΝΤΑ επιλέγει τήν βαθμιαία αυτοκαταστροφή του, Αυτό είναι νόμας, χιλιοδιαπιστωμένος.
Μόνον όταν τύχη καί υπάρξει ΚΡΑΤΟΣ στιβαρό καί βαρβάτο, τότε ξεφυτρώνουν μέτρα υπέρ τών μαζών.
Αλλά, κράτη στιβαρά πάψανε νά υπάρχουν από τότε πού οι διάφοροι καπάτσοπονηροί, εφηύραν τήν Κοινοβουλευτική "Δημοκρατία", τό μεγαλύτερο ναρκωτικό τών μαζών.

Καί επειδή βλέπω ότι πρός τά κεί ρέπεις καί εσύ, απόλαυσε λοιπόν τήν
"ΑΡΧΗ ΔΙΑ τήν προστασίαν τών οπισθίων δεδομένων κλπ κλπ", καί άσε τά δάση, όπως καί κάθε άλλο κοινωνικό αγαθό, νά πάνε κατά Καπερναούμ.

Στό κάτω - κάτω, ίσως έτσι νά είναι πιό ΔΙΚΑΙΟ, γιά τούς επερχόμενους, πού δέν φταίνε σέ τίποτα....
Νά εξαφανισθούν μέ αναπνευστικές συσκευές οι νύν υπάρχοντες υπάνθρωποι...

ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΙΒΑΡΟ, ΜΕ ΜΗ ΕΚΛΕΓΟΜΕΝΟΥΣ (ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΖΕΣ), ΗΓΕΤΕΣ !

ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ είπε...

Αγαπητέ Κύριε….Το να γυρνάμε στο παρελθόν και να γυρεύουμε χίμαιρες είναι πολύ εύκολο και συνάμα επικίνδυνο. Η αλήθεια είναι ότι η έννοια της Δημοκρατίας στις μέρες μας έχει καταρρακωθεί από μια νοοτροπία άκρατου φιλελευθερισμού….Και αυτό γιατί δεν έχουμε ηγέτες με σθένος αλλά ηγέτες ασθενείς που μαζί με αυτούς νοσεί και ο Ελληνικός λαός. Το θέμα μας λοιπόν δεν είναι να βάλλουμε τον ”μπαμπούλα” στην ζωή μας αλλά την ΠΑΙΔΕΙΑ!
Ξέρεις κάτι όμως; Σε καταλαβαίνω απόλυτα γιατί και γω μερικές φορές εξ-οργίζομαι με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας και δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Όσο για την ταμπέλα που μου κάρφωσες να σου πω ότι είμαι ένας αναρχοσκεπτομενος νέος με αυτονομία στα συναισθήματα τα λόγια και τις πράξεις….

Τέλος να πω ότι το στίγμα σου παρελήφθη….
ΧΡΟΝΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Blog Widget by LinkWithin

Τα πάντα ρει...

Βαδίζοντας σε διάφορες περιοχές διαπιστώνεις πως ότι βλέπεις είναι μοναδικό ! Από τη μια στιγμή στην άλλη αυτή η εικόνα έχει περάσει στο παρελθόν ,τίποτα δεν παραμένει ίδιο , για χίλιους λόγους όταν θα ξαναπεράσεις από το ίδιο μέρος τίποτα πλέον δεν θα είναι ίδιο και ο λόγος...ο άνθρωπος... αυτός, καταστρέφει τα πάντα...