ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ

ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΗ Σ΄ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΖΕΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ... κάνε μια παύση στην ανία σου...

Πέμπτη, Μαρτίου 22, 2012

ΘΟΛΩΤΟΣ ΤΑΦΟΣ ΕΚΤΙΘΕΤΑΙ ΣΕ ΜΑΓΑΖΙ ΕΠΙΠΛΩΝ!!!

Αναρτήθηκε από ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ
Φωτογραφική επιμέλεια RA'KI'

Το παραπάνω οικόπεδο βρίσκεται σε περιοχή, όπου έχουν βρεθεί στο παρελθόν συστάδες ελληνιστικών τάφων, καθώς και ένας θαλαμοειδής μυκηναϊκός τάφος. Σε ανασκαφή που διεξήχθη τη δεκαετία του 1990 εντοπίστηκε και ένας μυκηναϊκός θολωτός τάφος κατασκευασμένος από ντόπιους λίθους. Αποτελείται από τον κυκλικό νεκρικό θάλαμο, διαμέτρου περίπου 4 μ., με είσοδο προς Βορρά, το στόμιο, το οποίο φρασσόταν με αργολιθοδομή (ξερολιθιά) και τον δρόμο. Το μέγιστο σωζόμενο ύψος του νεκρικού θαλάμου είναι 2,10 μ., ενώ το στόμιο και ο δρόμος σώζονται σε μικρό ύψος. Από το εσωτερικό του τάφου προήλθαν χρυσά επιρράμματα για τα ενδύματα (σε σχήμα ρόδακα), χάντρες περιδεραίου σε σχήμα παπύρου, χάλκινες αιχμές βελών, χάλκινο εγχειρίδιο κ.ά. Συνολικά συγκολλήθηκαν 39 αγγεία – κτερίσματα προς το νεκρό (κυρίως ψευδόστομοι αμφορείς, πιθαμφορείς, αμφορείς, υψίποδες κύλικες, αλάβαστρα, κρατήρες). Τα αγγεία αυτά χρονολογούνται στην Υστεροελλαδική ΙΙΙ Α2 και στην Υστεροελλαδική ΙΙΙΓ περίοδο, γεγονός που υποδεικνύει μη συνεχόμενη χρήση του τάφου σε δύο διαφορετικές περιόδους από διαφορετικές ομάδες ανθρώπων. Ο τάφος σήμερα στεγάζεται στο υπόγειο καταστήματος επίπλων!
Απίστευτο και όμως ελληνικό.... Ο θολωτός τάφος αποτελεί μοναδικό εύρημα για την περιοχή της Δωδεκανήσου. Εξίσου σημαντικός θεωρείται και για την ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου και της Μικράς Ασίας, όπου ο αριθμός των θολωτών τάφων που έχουν ανασκαφεί είναι περιορισμένος. Εντυπωσιακό είναι επίσης το γεγονός ότι στην Κω εντοπίστηκε τα επόμενα χρόνια και δεύτερος μυκηναϊκός θολωτός τάφος.
4 ΧΡΟΝΟΠΛΗΚΤΟΙ:

Greecelands Greecelands είπε...

Ολα τση τα χαρισματα αρεσουνε σ'εμενα μα ποιο πολυ τα ματια τση που δακρυσαν για μενα

ria είπε...

δε λες πάλι καλά που δεν τον σκέπασε τελείως και δε θα ξαναάκουγε κανείς γι' αυτόν τον τάφο;

τουλάχιστον τον σεβάστηκε και δε χρησιμοποίησε τις πέτρες για να χτίσει το μαγαζί του!

πως έκτισε τώρα, είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο!

Greecelands Greecelands είπε...

Ερωτα τοξοβολιτη στασου στη γειτονια της για να μου δωσεις αφορμη να μπω στα ονειρα της

Greecelands Greecelands είπε...

Κάνεις τη μέρα μου όμορφη τη νύχτα μου φωτίζεις Όλο χαρά και δύναμη τη ζωή μου εσύ γεμίζεις

Blog Widget by LinkWithin

Τα πάντα ρει...

Βαδίζοντας σε διάφορες περιοχές διαπιστώνεις πως ότι βλέπεις είναι μοναδικό ! Από τη μια στιγμή στην άλλη αυτή η εικόνα έχει περάσει στο παρελθόν ,τίποτα δεν παραμένει ίδιο , για χίλιους λόγους όταν θα ξαναπεράσεις από το ίδιο μέρος τίποτα πλέον δεν θα είναι ίδιο και ο λόγος...ο άνθρωπος... αυτός, καταστρέφει τα πάντα...