ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ

ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΗ Σ΄ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΖΕΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ... κάνε μια παύση στην ανία σου...

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 06, 2010

Το πιο άσχημο πλάσμα στον κόσμο εξαφανίζεται

Αναρτήθηκε από ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ



ΑΠΟ ΕΔΩ
Είναι διάσημο επειδή θεωρείται από πολλούς –και όχι αδίκως- το πιο άσχημο πλάσμα στον κόσμο. Είναι ένα ψάρι το οποίο ζει σε βάθος 900μ από την επιφάνεια της θάλασσας, βρίσκεται στην Αυστραλία και στην Τασμανία, και απειλείται με εξαφάνιση.

Αν ήταν σκύλος, τότε σίγουρα θα ήταν bull dog (λόγω φάτσας). Τον περισσότερό του χρόνο τον περνάει περιμένοντας την τροφή του να περάσει από μπροστά του. Αν δεν περάσει όμως, δεν πρόκειται να κουνηθεί. Θα μείνει εκεί για να την περιμένει.

Το «Blob Fish», όπως ονομάζεται το είδος του, μοιάζει με μπουγελόφατσα σε ταινία τρόμου. Το δέρμα του είναι γλοιώδες και η έκφραση του προσώπου του είναι σαν να έχει δεχθεί σφαλιάρα- μιζέριας χιλίων μεγατόνων.

Παρ’ όλα αυτά, απειλείται με εξαφάνιση κι αυτό το κάνει συμπαθητικό.

Ζει σε βάθη τέτοια που δεν έρχεται συχνά σε επαφή –έστω και οπτική- με τους ανθρώπους. Ωστόσο, οι Αυστραλοί ψαρεύουν τόσο βαθιά για καβούρια και αστακούς και άθελά τους στα… δίχτυα τους μπλέκεται κι ο μορφονιός της
ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ

0 ΧΡΟΝΟΠΛΗΚΤΟΙ:

Blog Widget by LinkWithin

Τα πάντα ρει...

Βαδίζοντας σε διάφορες περιοχές διαπιστώνεις πως ότι βλέπεις είναι μοναδικό ! Από τη μια στιγμή στην άλλη αυτή η εικόνα έχει περάσει στο παρελθόν ,τίποτα δεν παραμένει ίδιο , για χίλιους λόγους όταν θα ξαναπεράσεις από το ίδιο μέρος τίποτα πλέον δεν θα είναι ίδιο και ο λόγος...ο άνθρωπος... αυτός, καταστρέφει τα πάντα...