ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ

ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΗ Σ΄ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΖΕΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ... κάνε μια παύση στην ανία σου...

Τετάρτη, Ιουνίου 22, 2011

Ο ΛΕΩΝ ΤΗΣ ΚΕΑΣ

Αναρτήθηκε από ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣΦωτογραφική επιμέλεια katlorens


Στο βορειοδυτικό τμήμα των Κυκλάδων και μια ανάσα από την Αθήνα, βρίσκεται η Κέα ή Τζια όπως μετέτρεψαν την αρχαία της ονομασία οι Φράγκοι και οι ενετοί κατακτητές της. Η Κέα δεν αποκαλύπτει άμεσα και εύκολα τους θησαυρούς της. Εκτός από τις υπέροχες και με καταγάλανα νερά παραλίες της, η Κέα έχει πολλές κρυμμένες ομορφιές. Ομορφιές που μπορείτε να ανακαλύψετε μέσα από τη γραφική Ιουλίδα, το κοσμοπολίτικο Βουρκάρι και τα λιθόστρωτα μονοπάτια της.
Απέναντι από την Ιουλίδα, στο δρόμο προς τη βρύση του Βενιαμίν, “αναπαύεται” νωχελικά ο Λέων της Κέας, σκαλισμένος στο βράχο από τον 6ο αιώνα π.Χ. Έχει μήκος 6 μέτρα κι ένα αινιγματικό χαμόγελο, καθώς αγναντεύει την Ιουλίδα, τους κατοίκους της οποίας προστάτευε από τις νύμφες τα παλιά εκείνα χρόνια. Πολλοί θρύλοι και παραδόσεις γιαυτό το περίεργο πέτρινο άγαλμα κυκλοφορούν μεταξύ των κατοίκων του νησιού.
 Σύμφωνα με έναν από τους μύθους, όταν οι νύμφες που κατοικούσαν στη θέση που βρίσκεται ο Λιόντας άρχισαν να σκοτώνουν τις γυναίκες, οι κάτοικοι ήθελαν να εγκαταλείψουν τον οικισμό. Ένας ιερέας του Δία, παρακάλεσε τον Θεό να τους σώσει κι εκείνος έστειλε ένα λιοντάρι και τις έδιωξε. Οι κάτοικοι τότε σκάλισαν ένα λιοντάρι σ’ ένα βράχο, για να το βλέπουν οι νεράιδες και να φοβούνται.
 Όλοι όμως συμφωνούν ότι ο Λιόντας, όπως τον αποκαλούν, αποτελεί το σήμα και το καύχημα της Κέας.πληροφοριες απο keapaths
ΠΗΓΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ

1 ΧΡΟΝΟΠΛΗΚΤΟΙ:

Greecelands είπε...

Μες στα αστέρια τα πολλά λάμπεις και εσύ μικρό μου και το πρωϊ σαν έρχεται μένεις μες στο μυαλό μου

Blog Widget by LinkWithin

Τα πάντα ρει...

Βαδίζοντας σε διάφορες περιοχές διαπιστώνεις πως ότι βλέπεις είναι μοναδικό ! Από τη μια στιγμή στην άλλη αυτή η εικόνα έχει περάσει στο παρελθόν ,τίποτα δεν παραμένει ίδιο , για χίλιους λόγους όταν θα ξαναπεράσεις από το ίδιο μέρος τίποτα πλέον δεν θα είναι ίδιο και ο λόγος...ο άνθρωπος... αυτός, καταστρέφει τα πάντα...