ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ

ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΗ Σ΄ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΖΕΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ... κάνε μια παύση στην ανία σου...

Δευτέρα, Αυγούστου 01, 2011

Μια πολιτεία στον βυθό της θάλασσας

Αναρτήθηκε από ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ
Με αφορμή το θέμα αυτο θα θέλαμε να  ευχηθούμε  σε όσους απο εσάς κάνετε διακοπές  καλή ξεκούραση στις σκέψεις  στο μυαλό  και στο σώμα σας.  
Εμείς θα κάνουμε μια μεγάλη έρευνα για τις ελληνικές υποθαλάσσιες πολιτείες τις Πελοποννήσου τον μήνα αυτό.
Να είστε καλάΟ καλλιτέχνης Jason de Caires Taylor υλοποίησε μια καταπληκτική ιδέα, αυτή της δημιουργίας μιας υποθαλάσσιας πόλης, μίας μοντέρνας Ατλαντίδας, από την αρχή. Ο ευρηματικός καλλιτέχνης έχει φιλοτεχνήσει εκατοντάδες γλυπτά, κυρίως ομοιώματα ανθρώπων σε φυσικό μέγεθος, τα οποία και έχει βυθήσει στον πυθμένα μιας θαλάσσιας έκτασης στη Β. Αμερική. Η βασική ιδέα του project είναι η δημιουργία ενός χώρου όπου τα γλυπτά γίνονται κομμάτι του υποθαλάσσιου περιβάλλοντος και αποκτούν νέα διάσταση μέσω των φυσικών διεργασιών που τελούνται στα βάθη της θάλασσας. Τα υλικά οξειδώνονται, καλύπτονται από θαλάσσια φυτά και γίνονται το σπίτι της θαλάσσιας ζωής της περιοχής, και η θαλάσσια πολιτεία αποκτά οργανική υπόσταση. Ο Caires, στη μοναδική αυτή πρωτοβουλία, βγάζει τα γλυπτά από τις θύρες των μουσείων και μεταφέρει την εμπειρία της εικαστικής έκθεσης σε άλλο επίπεδο. Με  μία τέτοια έκθεση που σου κλέβει την ανάσα, θα χρειαστείς σίγουρα αναπνευστήρα.
ΠΗΓΗ: iefimerida

1 ΧΡΟΝΟΠΛΗΚΤΟΙ:

greecelands είπε...

Καλη Ημερα Καλη Εβδομαδα!! Αχτινολιάζει μα θωρώ συσκότιση ομπρός μου μονάχα με τη σκέψη σου φωτίζει ο ουρανός μου

Blog Widget by LinkWithin

Τα πάντα ρει...

Βαδίζοντας σε διάφορες περιοχές διαπιστώνεις πως ότι βλέπεις είναι μοναδικό ! Από τη μια στιγμή στην άλλη αυτή η εικόνα έχει περάσει στο παρελθόν ,τίποτα δεν παραμένει ίδιο , για χίλιους λόγους όταν θα ξαναπεράσεις από το ίδιο μέρος τίποτα πλέον δεν θα είναι ίδιο και ο λόγος...ο άνθρωπος... αυτός, καταστρέφει τα πάντα...