ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ

ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΗ Σ΄ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΖΕΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ... κάνε μια παύση στην ανία σου...

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 05, 2010

ΦΡΟΥΡΙΟ ΡΙΟΥ ...ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ....

Αναρτήθηκε από ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ

Φωτογραφική επιμέλεια και κείμενο GHOSTIS
Το φρούριο του Ρίου κατείχε σημαντική στρατιωτική θέση κατά τα χρόνια του μεσαίωνα καθώς μαζί με το φρούριο του Αντίρριου ελέγχανε την είσοδο στον Κορινθιακό κόλπο. Το φρούριο είναι χτισμένο πάνω από ναό που ήταν αφιερωμένος στον Ποσειδώνα και είχε σχήμα ισοσκελούς τριγώνου.

Χτίστηκε μέσα σε 3 μήνες από τον Σουλτάνο Βαγιαζήτ τον Β’ εν έτη1499. Ωστόσο άλλαξε πολλά χέρια η κατοχή του, το 1532 στους Ισπανούς και αμέσως πάλι στους Τούρκους. Το 1603 οι ιππότες της

Μάλτας του προκάλεσαν σημαντικές ζημιές, ενώ το 1687 έπεσε στα χέρια του Μοροζίνι που το ενίσχυσε με πύργους, προμαχώνες, επάλξεις. Το 1715 ξαναπέφτει στα χέρια των τούρκων μέχρι το 1828 που παραδίδεται στον στρατηγό Μεζό ύστερα από πολιορκία όπου και παραδίδεται στους Έλληνες. Και τέλος κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο το είχαν χρησιμοποιήσει και οι Γερμανοί.

Σήμερα το φρούριο έχει αναστηλωθεί, ηλεκτροφωτιστεί και ανεφοδιάστηκε και με συμπληρωματικά έργα όπως ο χώρος εκδηλώσεων πολιτιστικού χαρακτήρα και διεξαγωγή διαφόρων φεστιβάλ. Στην εκκλησία του τον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής υπάρχει η δυνατότητα γάμου και βάπτισης! Πεζόδρομος σε όλο το φρούριο με φώτα καθιστά τον βραδινό περίπατο δυνατό στον χώρο του. Για την αξιοποίηση του χώρου εργάστηκαν και πυροτεχνουργοί και άλλες μονάδες του στρατού καθώς υπήρχαν Γερμανικές οβίδες στο έδαφος από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Πατήστε εδώ για το βίντεό μας.


Η Συνέχεια της περιήγησης με φωτογραφίες:

0 ΧΡΟΝΟΠΛΗΚΤΟΙ:

Blog Widget by LinkWithin

Τα πάντα ρει...

Βαδίζοντας σε διάφορες περιοχές διαπιστώνεις πως ότι βλέπεις είναι μοναδικό ! Από τη μια στιγμή στην άλλη αυτή η εικόνα έχει περάσει στο παρελθόν ,τίποτα δεν παραμένει ίδιο , για χίλιους λόγους όταν θα ξαναπεράσεις από το ίδιο μέρος τίποτα πλέον δεν θα είναι ίδιο και ο λόγος...ο άνθρωπος... αυτός, καταστρέφει τα πάντα...